Zeist

Selecteer Pagina

“Sommige mensen snappen niet hoe moeilijk het is”

“Sommige mensen snappen niet hoe moeilijk het is”

Renske van der Maas bezig met hordelopen. Een van de vele onderdelen van de atletiek waar aan wordt gewerkt tijdens de training. Foto: Isa van Gils.

Zeist- Springend over de horde traint Renske van der Maas, inmiddels bekende Zeistenaar voor haar atletiekdroom. Elke week staat ze vijf keer twee uur lang op het atletiekveld en dat vergt veel discipline. “Sommige mensen zoals mijn klasgenoten snappen niet hoe moeilijk het is”, vertelt Renske na afloop van haar training. 

Na het pakken van de Nederlandse titel op de meerkamp atletiek, traint Renske gewoon verder voor haar nieuwe doel. Ondanks dat ze graag later mee wil doen met de Olympische Spelen streeft ze eerst naar aankomend jaar zomer EK onder achttien. “Het is een stuk moeilijker want iedereen is een jaar ouder”, vertelt Renske. “Maar als het goed gaat is het zeker mogelijk’’.

Ondanks de negatieve reacties krijgt Renske veel steun van haar familie. Ze treedt namelijk in de voetsporen van haar vader die ook aan atletiek doet. Renske is op jonge leeftijd begonnen bij de atletiekvereniging A.V. Fit Zeist, maar traint nu al een tijdje bij GAC Hilversum om zichzelf meer te ontwikkelen. Renske is terecht gekomen bij GAC Hilversum door een van de meiden uit haar trainingsgroep die ook met trots vertelt: “Ik vind het knap dat Renske de meerkamp heeft gewonnen en ik zal haar dan ook altijd support geven”.

Nu het winterseizoen gestart is draait de training veel meer om kracht. De warming-up van de twee uur durende training duurt dan ook rond de 45 minuten. Samen met de andere uit haar trainingsgroep wordt er de rest van de training gefocust op de losse onderdelen van de atletiek. Variërend van speerwerpen, verspringen en hordelopen. De laatste twee vindt Renske dan ook het leukst om te doen. Het plezierig vinden van een training vindt Renske een belangrijk aspect. “Er moet hard getraind worden, maar het moet ook leuk blijven”. 

Reportage:

Hieronder kunt u luisteren naar een reportage over de training en een interview met Renske van der Maas.

Reportage: Ties Bremer

Over de auteur

Isa van Gils

Mijn naam is Isa van Gils, toekomstig journalist. Als een sociaal en enthousiast persoon heb ik een positieve kijk op het leven en zo op het journalistieke werk. Nieuws maak ik graag interessant op verschillende vlakken en heb ik kritieke kijk op de actuele informatie. Daarnaast schijf ik graag over cultuur en amusement. Met mijn nieuwsgierige instelling zie je mij over een aantal jaar misschien wel voorbij komen als correspondent, radiomaker of te werk bij de NOS of RTL. Momenteel ben ik verslaggever voor SVJ media en schrijf ik nieuwsartikelen over hartje Utrecht.