Amersfoort

Selecteer Pagina

Ouwe lullen disco aan de Eem geeft laatste feest

Ouwe lullen disco aan de Eem geeft laatste feest

 

AMERSFOORT- Een feestelijke, maar ook emotionele sfeer in Zandfoort aan de Eem. Beter bekend als de plek waar de ouwe lullen disco wordt gehouden. Dit weekend is het zover, er wordt verslag gedaan over de laatste editie voor misschien wel altijd. 

 

De ouwe lullen disco is niet zomaar een disco. Het is een disco waar mensen vanaf 40 plus en ouder even weer helemaal jong kunnen zijn. Losgaan op hits zoals ‘Disco inferno’ of ‘ You should be dancin’uit de jaren ‘70, ‘80 en ‘90. En ondanks dat deze disco een groot succes is en welbekend is in Amersfoort, vind de laatste editie genaamd: de ouwe lullen disco XL, het weekend van 28 en 29 oktober plaats in Amersfoort. Dit keer met in plaats van éen zaal, twee zalen.

 Tijdens de voorbereidingen die in de zaal worden getroffen zoals, de dj die zijn set oefent en het personeel die nog een laatste check doet op de apparatuur, wordt de oprichter van de ouwe lullen disco genaamd: André van Gelderen, geïnterviewd. ‘De tweede naam van Zandfoort aan de Eem, is ouwe lullen disco, en het is na 18 jaar nog steeds een geweldige hit’. Zegt André van Gelderen met trots. ‘Anderhalf jaar nadat ik begonnen was, heb ik Peter Rip ontmoet. Hij is de zanger van de ouwe lullen disco. Wij zijn toen vrienden geworden en hebben zo samen het concept opgezet. Wij dachten bij onszelf, 40-plussers willen ook wel dansen, en wij willen wel wat voor die ouwe lullen betekenen, dus kwamen wij met het idee om een disco te organiseren en zo is het idee eigenlijk ontstaan. We zijn het er na al die jaren nog steeds niet mee eens wie van ons tweeën het nou precies heeft bedacht, maar we hebben het wel samen gedaan en dat vind ik heel mooi’. Vertelt André.

Of de kans bestaat dat de ouwe lullen disco ooit terugkomt durft André niet met zekerheid te zeggen.  Door het nieuwe bestemmingsplan voor de wijk bij Zandfoort aan de Eem en de wooncomplexen die er gebouwd zullen gaan worden, zal het feest naar een nieuwe locatie verplaatst moeten worden dat waarschijnlijk een nieuw stadsstrand zal zijn. Daarom geven zij nu een XL-afsluitingsfeest dat een groot succes zal worden door de populariteit en de bijna altijd uitverkochte feesten.

De zalen zijn feestelijk versierd en er hangen discolampen en slingers. Ook is er een bar in elke zaal waar mensen drankjes kunnen halen en de feestgangers kunnen ook hun favoriete hits aanvragen bij de dj booth. De disco zelf is een groot succes, er stromen steeds meer mensen binnen, zo ook veel vaste gasten.

‘Ik kom hier al jaren, de sfeer is zo leuk en de muziek die wordt gedraaid doet mij erg denken aan mijn jeugd. Ik ben zelf echt fan van de oude muziek, vooral uit de jaren 80. Mijn vriendinnen en ik vragen elke keer als we hier zijn zeker wel een of twee hits aan’. Vertelt Connie, een van de feestgangers van de ouwe lullen disco XL. ‘Het is zo jammer dat dit de laatste editie is van voorlopig, want dit concept vind je niet zomaar ergens anders. En al zou het ook ergens anders wel zijn, op een andere plek voelt het toch niet hetzelfde als hier aan Zandfoort aan de Eem’.

Peter Rip zingt vanavond voor het laatst in de drukke zalen van de disco. ‘Peter en ik zijn al wat op leeftijd dus wij gaan het niet meer voortzetten, maar de afgelopen jaren tijdens het organiseren van de ouwe lullen disco waren waanzinnig.’ Vertelt André. ‘Er gaat iemand anders komen die het van ons overneemt, dat weet ik zeker. Ik hoop echt dat we mensen van de nieuwe generatie kunnen vinden die dit geweldige feest blijven voortzetten in de toekomst.’

Hoe het er nou precies aan toe gaat op zo’n feestelijke, maar zeker ook emotionele laatste avond? Verslaggever Clayton Inkelaar ging bij de disco langs om te kijken wat het nou zo leuk en speciaal maakt.

Over de auteur

Isa Bauman

Al van jongs af aan had Isa Bauman (2004) uit Den Haag al een passie voor schrijven en was erg nieuwsgierig naar de wereld om haar heen. Als mensen aan haar vroegen wat zij later wilde worden, antwoordde zij dan ook met journaliste of schrijfster. Ze studeert daarom Journalistiek aan de Hogeschool in Utrecht, waar zij artikelen schrijft over Amersfoort. Ze is erg sociaal en schrijft graag over mensen hun verhalen. Ze houdt van reizen en wil hier graag haar werk van maken, namelijk als presentatrice op de televisie voor eventueel een reisprogramma, of als freelancer.