Amersfoort

Selecteer Pagina

Dertiende editie sportgala: Uitreiking jaarpenningen in nieuw jasje

Dertiende editie sportgala: Uitreiking jaarpenningen in nieuw jasje

Alle jonge sporters die een jaarpenning hebben gewonnen in Amersfoort

AMERSFOORT – Tijdens het jaarlijks sportgala zijn de jaarpenningen voor (jonge) sporters uitgereikt. Voor de eerste keer werd het gala in een sporthal gehouden waar, naast de uitreiking van de jaarpenningen, verschillende sportactiviteiten te beoefenen waren .

In eerdere jaren waren de gala’s vergelijkbaar met die voor volwassen sporters, met nominaties, stemmen en een chique dresscode. Dit jaar besloot de organisatie een nieuwe richting in te slaan, gericht op een interactiever alternatief. Daarom wordt dit gala ook wel de “sportgala festival editie” genoemd. Zo waren er in de uitreikingszaal, normaal gesproken een sportzaal, diverse sportattributen aanwezig. Sporters konden met hun familie onder andere darten, basketballen, racen en VR-games spelen. Tot nu toe blijkt dit concept een groot succes te zijn, hoewel niet iedereen er tevreden mee is: “Je hebt voorstanders en tegenstanders. Er waren ook veel mensen die het jammer vonden dat ze niet meer in smoking hoefden te verschijnen,” vertelt Harderman.

Tijdens de dertiende editie van het sportgala, gehouden op maandag 27 november, stond de jeugd in de middag centraal. De jaarpenning dient als motivatie voor kinderen om door te gaan in hun sportcarrière. “Over het algemeen vinden kinderen het geweldig om even het podium op te gaan,” aldus Jan Hardeman, medeorganisator van het sportgala.

De sporters die een jaarpenning ontvingen, kwamen uit verschillende takken binnen de sportwereld. De toekenning van de jaarpenningen gebeurt aan de hand van een criterialijst en aanmeldingen van sporters. Tientallen jonge sporters kregen een jaarpenning in ontvangst. Zo kreeg onder andere het waterpoloteam een jaarpenning, maar ook individuele sporters in de atletiekwereld. De Amersfoortse wethouder Ben van Koningsveld reikte de jaarpenningen uit.

Rogier Groeneweg en Philip Walraven, atleten bij Atletiekvereniging Altis, hebben samen een jaarpenning ontvangen op het sportgala. In het interview gaan we hier verder op in.

Over de auteur

Jonas Petit

Sinds 2023 studeer ik aan de Hogeschool Utrecht, waar ik de opleiding journalistiek volg. Ik ben geboren in Amsterdam (2005) en nu woonachtig in Woerden. Al vanaf jongs af aan ben ik geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen. Ook bouwde ik vanaf negenjarige leeftijd een interesse op voor radio dat de aanloop naar mijn journalistieke passie. Na het volgen van deze vierjarige opleiding hoop ik mijzelf een waardig journalist te mogen noemen en precies te mogen doen wat mij zo leuk lijkt: fulltime nieuws maken. Als een echte teamspeler werk ik graag samen en communiceer ik makkelijk met mensen. Het overzicht bewaren in hectische situaties vraagt aandacht, maar ik ben niet voor niets een journalist in opleiding. Er valt nog veel te leren, iets waarvan mijn hart sneller gaat kloppen. Het is ontzettend leuk om Amersfoort als thuisbasis te hebben voor het maken van nieuwsproducties. Het is een prachtige en bruisende stad en er is altijd wat te beleven. Amersfoort krijgt een plekje in mijn hart.