Amersfoort

Selecteer Pagina

Inschrijving geopend voor nieuwe stadsdichter

Inschrijving geopend voor nieuwe stadsdichter

AMERSFOORT – De verkiezing voor een nieuwe stadsdichter is van start gegaan. De vijfkoppige jury is opzoek naar een dichter die zich met het Amersfoortse publiek kan verbinden doormiddel van dichtkunst.

De huidige stadsdichter Twan Vet gaat zijn stokje overdragen. De functie van stadsdichter houdt, volgens initiatiefnemer en jurylid Wichard Maassen, in dat je op een poëtische manier commentaar geeft op wat er gebeurt in de stad. Dit kunnen uiteenlopende gebeurtenissen zijn, van evenementen tot problemen in de stad. De jury bestaat verder uit: Guido de Wijs, Tahsin Bülbül, Erno de Groot en Mijke Pelgrim.

“Via de site van Bibliotheek Eemland kun je je aanmelden, en dan geld de voorwaarden van twee gedichten aanleveren,” verteld Maassen, “die krijgen wij dan als jury anoniem aangeleverd zodat we niet kunnen zien van wie het is”. Vervolgens maakt de jury een selectie en mogen de dichters hun gedichten voordragen op nationale gedichtendag. Deze verkiezingsavond vindt plaats in Bibliotheek het Eemhuis, hier mag het aanwezige publiek ook stemmen. “Zij krijgen bij binnenkomst een stembiljet” verteld Maassen. Aanmelden kan nog tot 27 december en op 25 januari wordt de nieuwe stadsdichter gekozen.

 Verslaggeefster Lou Michels spreekt jurylid Mijke Pelgrim over dichten in de klas, maar vooral over waar zij naar opzoek is in de nieuwe stadsdichter.

Over de auteur

Britt Vianen

Hoe word je een goede journalist? Door het gewoon doen. Britt Vianen (2002) gooit zichzelf in het diepe en is beginnend journalist. Nieuwsgierig, gestructureerd en uitbundig. Dé 3 woorden waarin ze zichzelf zou beschrijven. Een nuchtere vrouw uit een klein dorpje die meer te weten wilt komen van de wereld waarin ze leeft. Verschillende verhalen vertellen, groot of klein, dat is haar doel.