Biltse Nieuwe

Selecteer Pagina

Poppenkast bij Bubbles & more in Bilthoven maakt succesvolle comeback: ‘Ik had deze drukte niet verwacht’

Poppenkast bij Bubbles & more in Bilthoven maakt succesvolle comeback: ‘Ik had deze drukte niet verwacht’

Poppenkast bij Bubbles & more in Bilthoven - foto: Nova Lam

BILTHOVEN – Een groep vrolijke kinderen verzamelt zich bij het kleine warenhuis Bubbles & more om te genieten van een poppenkast. Buiten regent het pijpenstelen maar dat bederft de pret niet voor de kinderen. Omdat het vorige keer een groot succes bleek te zijn hebben de eigenaren van het warenhuis, moeder Jacqueline Teunissen en dochter Merel Boshuis, besloten de poppenkast terug te brengen. 

De poppenkast was er vorig jaar voor het eerst. Dit was om ouders en kinderen op de winkel af te komen en tegelijkertijd een leuk uitje. Het spreekt veel leeftijden aan en het is leuk voor de kinderen om hun fantasie de vrije loop te laten gaan. Het kleine warenhuis wordt gerund door een moeder en dochter. Zelf vinden zij het concept van een poppenkast heel leuk. Merel Boshuis vertelt haar kant achter het idee: ‘Ik heb zelf ook drie kinderen en soms heb je gewoon geen ideeën voor een leuk uitje.’ Een poppenkast is klein en makkelijk, ook duurt het maar een half uurtje dus je kunt zo even langskomen. 

Groot succes 

De eigenaren hadden vorig jaar het idee om tijdens de herfst en winterperiode een poppenkast te organiseren in hun winkel. Zij organiseerden dit toen op zondag, dit bleek al snel een groot succes te zijn. De eigenaren werden overspoeld door de vele mensen die naar de poppenkast kwamen kijken. Omdat het zo’n groot succes was hebben ze besloten het terug te laten komen, maar dit keer op de vrijdag: ‘Op de zondag was het te druk, het paste niet in onze winkel en we moesten zelfs mensen weigeren.’ zegt Boshuis terwijl ze naar de lachende kinderen kijkt. 



 

In onderstaande audio hoort u een interview tussen Danny Steensma, Merel Boshuis en Marcel Oudenbroek:

Over de auteur

Nova Lam

Nova Lam (2006) is beginnend journalist. Zij studeert aan de school voor Journalistiek in Utrecht. Zij woont in Hilversum, die vooral bekend staat om het zijn van de mediastad. Ze is al langere tijd geïnteresseerd in wat er gebeurt in de wereld. Vooral is zij geïnteresseerd in nieuws dat te maken heeft met maatschappelijke onderwerpen. Ze houdt erg veel van schrijven en daarom zou zij het liefst artikels willen schrijven voor bijvoorbeeld nieuwssites of misschien wel kranten. Ze is erg benieuwd wat ze nog gaat leren en wat ze uiteindelijk gaat betekenen voor de wereld als journalist.