Biltse Nieuwe

Selecteer Pagina

Bewonersvereniging Bilthoven Noord presenteert eigen variant voor inrichting spoorzone

Bewonersvereniging Bilthoven Noord presenteert eigen variant voor inrichting spoorzone

Foto door: Boas, Boasphoto.nl

[BILTHOVEN] de Bewonersvereniging Bilthoven Noord en Wijkraad de Leijen komen met een eigen variant voor de inrichting van de Spoorzone. Zij presenteren deze op 29 november in de Theresiaschool in Bilthoven. Zo vertegenwoordigen zij de bewoners die het niet eens zijn met de plannen van de gemeente. 

Sinds de gemeente gekomen is met nieuwe woningbouwplannen, is er wat onrust over de veiligheid van Bilthoven. Er zou namelijk te weinig rekening worden gehouden met de veiligheid van kinderen en fietsers. Bewoners zijn het niet eens met de gemeente en voelen zich niet gehoord. Daarom zijn Ina Duthler van Bewonersvereniging Bilthoven Noord en Wijkraad de Leijen samen met een eigen variant gekomen om de bewoners te vertegenwoordigen.

Met hun eigen variant focussen ze zich eerst op de veiligheid van het gebied, daarna op het bouwen van huizen. De gemeente zou namelijk een niet reële verwachting hebben, omdat ze nu rekenen op weinig auto’s. Ina Duthler schat dat andersom in, volgens Ina komen er juist meer auto’s. En meer auto’s is meer onveiligheid. 

Naast de verkeersveiligheid vindt Ina dat er ook moet worden gekeken naar de impact van woningen op de natuur, de gezonde lucht, de parkeerplaatsen en de ruimte. Ondernemers zijn namelijk bang voor onbereikbaarheid als er een grote hoeveelheid auto’s bij komt, er is al steeds meer leegte in Bilthoven. 

De uiteindelijke hoofdboodschap van de Bewonersvereniging Bilthoven Noord en Wijkraad de Leijen is zoals Ina Duthler zei; ”Eerst kijken met realistische normen naar wat het gebied aan kan en daarna kijken naar de hoeveelheid die ze kunnen gaan bouwen”. 

Verslaggeefster Emma van der Rijst heeft Ina Duthler van de Bewonersvereniging Bilthoven Noord gesproken, beluister hieronder het audio fragment:

Over de auteur

Lara Kraanen

Lara Kraanen (18 jaar), is een beginnend Journalist, aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Zij schrijft en maakt interviews in en over gemeente Utrecht Zuid. Deze worden gepubliceerd op de site 'SVJ Media Utrecht Zuid'. Lara is in 2023 geslaagd voor de Havo. Ze weet nog niet exact welke journalistieke kant ze op wilt, maar ze staat open om alles te ontdekken binnen de journalistiek. Lara is bereikbaar voor contact of vragen via: lara.kraanen@student.hu.nl