Biltse Nieuwe

Selecteer Pagina

Culturele broedplaats moet deuren sluiten

Culturele broedplaats moet deuren sluiten

BILTHOVEN- Culturele broedplaats “Buro Lou” moet per 1 januari zijn deuren sluiten. Het oude politiebureau waarin “Buro Lou” zich momenteel bevindt wordt binnenkort gesloopt om ruimte te maken voor nieuwe woningen.

Buro Lou is initieel opgezet om lege panden om te toveren in werkruimtes voor startende ondernemers.  “We hebben echt een gemeenschap opgebouwd maar nu gaan we helaas allemaal een andere weg.” Vertelde kwartiermaker Pauline Wijnen.

Leegstaand Oplossers Utrecht, oftewel LOU, is het bedrijf achter deze organisatie. LOU is wel anders dan meeste antikraak organisaties. “Wij hebben echt een maatschappelijke insteek, wij willen mensen samenbrengen die elkaar anders niet zouden zien.” Aldus de kwartiermaker. Ze zijn samen met de gemeente hard aan de slag om een nieuwe locatie te vinden maar voor nu helaas nog zonder succes.

Kunstenaars, kappers, fietsenmakers en muziekscholen kwamen allemaal samen in het oude politiebureau. Ook werden veel evenementen georganiseerd voor en door de omringende buurtbewoners. Verjaardagen, bruiloften en buurtfeestjes vonden allemaal plaats in de oude schietbaan, beneden in het pand. Het afscheid valt tot nu toe ook nog niet makkelijk “Ik ben al de hele week aan het huilen.”

Beluister hier het interview van Nova Lam met Pauline Wijnen over de sluiting:

Over de auteur

Eline Tijmensen

Eline Tijmensen is een beginnend journalist voor de Biltse Nieuwe. Ze verdiept zich graag in cultuur, politiek en maatschappij. Haar enthousiasme voor de journalistiek begon al op jonge leeftijd en is sindsdien alleen maar gegroeid. Dus, heb je nog een goed nieuwtje? Stuur dan een mailtje naar eline.tijmensen@student.hu.nl .