Biltse Nieuwe

Selecteer Pagina

Mevrouw van Tamelen 102 geworden, ontvangt de burgemeester op verjaardag

Mevrouw van Tamelen 102 geworden, ontvangt de burgemeester op verjaardag

DE BILT – Mevrouw van Tamelen is in 1921 geboren, en viert nu haar 102e verjaardag. Op die viering is er hoog bezoek: burgemeester Sjoerd Potters.

Het is een gezellige boel aan de Alfred Nobellaan. Een heuse kringverjaardag, met kinderen en aanhang. Maar het middelpunt is natuurlijk de jarige jet, mevrouw van Tamelen.

Oorspronkelijk komt mevrouw van Tamelen uit Groningen, maar ze werd verliefd en kwam in 1942 naar Bilthoven. Midden in de oorlog dus, waar ze nog een aantal indrukwekkende gebeurtenissen heeft meegemaakt. Zo is een trein waar ze in zat beschoten, en stortte er in Bilthoven een vliegtuig neer. Burgemeester Sjoerd Potters geeft aan diep geraakt van haar verhaal te zijn.

We komen de burgemeester voorafgaand van het feest al tegen in de lift. Hij haalt zijn ambtsketen uit een handdoek, en heeft een bos bloemen mee. “Volgens mij zijn er zo’n zes inwoners van De Bilt ouder dan 100.”, vertelt burgemeester Potters. “Ze willen niet allemaal bezoek, maar dit is al de derde keer dat ik op de verjaardag van mevrouw van Tamelen kom”.

Mevrouw van Tamelen ziet er nog geen dag ouder uit dan 80, wordt er veel opgemerkt. Ze is voor haar leeftijd nog erg actief. Zo volgt ze de politiek, en gaat ze graag met een van haar kinderen mee naar de Albert Heijn. Haar levensmotto: “Blijven leven!”

Wessel heeft de jarige geïnterviewd. Luister het hier:

Over de auteur

Ted Kuiper

Ted Kuiper is beginnend journalist die nieuws maakt over de regio Bilthoven/De Bilt en Den Dolder. Hij schrijf over onderwerpen als jongeren, bestuur en cultuur. Hij woont in Amsterdam, maar studeert in Utrecht, waar hij aan de School voor Journalistiek studeert.