Biltse Nieuwe

Selecteer Pagina

Minder donaties voor inzamelingsactie van SP de Bilt dan verwacht

Minder donaties voor inzamelingsactie van SP de Bilt dan verwacht

donatie kratje Etos de Bilt

DE BILT – Dit jaar organiseert SP de Bilt een inzamelingsactie voor de voedselbank in de Bilt, in 2020 was een soortgelijke actie een groot succes. Dit jaar zijn de organisatoren teleurgesteld over de opbrengsten tot nu toe. 

In de bilt zijn er zo’n 170 huishoudens en gezinnen afhankelijk van de voedselbank. Toch is er ondanks regelmatige giften door supermarkten een tekort aan bepaalde huishoudelijke producten. Om deze reden is bestuurslid van de SP de Bilt, Marisca van der Burght een inzamelingsactie gestart. In 2020 heeft Mariska een soortgelijke actie ondernomen, deze inzamelingsactie was een groot succes. Dit jaar valt dat tegen. ‘Er zijn opvallend minder donaties’, aldus Marisca van der Burght. Marisca hoopt dat er meer donaties zullen zijn voor het eind van de actie.

Er zijn verschillende locaties in de Bilt waar bewoners artikelen kunnen doneren voor de inzamelingsactie, de voedselbank heeft aangegeven dat er voornamelijk een tekort is aan zonnebloem- en olijfolie, maar andere onaangebroken producten zijn ook welkom.

De actie loopt tot en met 17 december en SP de Bilt hoopt voor het eind van dit jaar de donaties aan de voedselbank te kunnen geven.

Sam sprak Marisca van der Burght over de inzamelingsactie:

Over de auteur

Floris de Rooij

Floris de Rooij (2004) is vanaf jongs af aan al vragen aan het stellen, alles fascineerde en interesseerde hem. Ook hield hij erg van schrijven en zich creatief uiten door middel van foto- of video-projecten. Hij heeft altijd een passie voor schrijven en lezen gehad. Vaak kon je hem op vakantie in Italië vinden met een boek in zijn hand langs een zwembad, of midden in de nacht met een zaklampje onder de dekens een nieuw boek verslinden. Nu hij een havodiploma heeft is het daarom ook logisch dat hij nu beginnend journalist is. Momenteel studeert hij journalistiek aan de Hogeschool Utrecht waar hij gelijk in de praktijk aan de slag gaat.