Biltse Nieuwe

Selecteer Pagina

Autogarages ervaren topdrukte door verwachte sneeuwval

Autogarages ervaren topdrukte door verwachte sneeuwval

Auto in de sneeuw. Foto: Bram van der Vegt

DE BILT – De verwachte sneeuwval zorgt voor drukte bij de autogarages in gemeente De Bilt. Aan het begin van de week werd er een paar centimeter sneeuw verwacht in De Bilt, wat voor paniek zorgde bij de bewoners, die massaal op zoek gingen naar winterbanden. 

De plotselinge temperatuurdaling en de verwachte sneeuwval zorgden voor een enorme drukte bij de plaatselijke autodealers. De lokale autogarages kregen veel belletjes van mensen die een afspraak wilden maken om de winterbanden onder de auto te laten schroeven. Zo meldt Niels, die werkzaam is bij Vakgarage De Bilt, dat het onwijs druk is bij zijn garage voor het wisselen naar winterbanden. ‘We plannen mensen waar mogelijk. De mensen die nu bellen zijn aan de late kant. We zitten vier weken vol’. 

De temperatuur in gemeente De Bilt daalde afgelopen week fors, naar temperaturen van overdag rond het vriespunt. De verwachte neerslag die vanaf donderdag 30 november zou gaan vallen en het hele weekend zou aanhouden bleef uit. De weermodellen hadden een paar dagen ervoor nog een paar centimeter sneeuw voorspeld. Maar gedurende de week leek deze neerslag toch niet te gaan vallen.  

De gemeente hield de weerberichten van afgelopen week goed in de gaten en zag dat er geen grote hoeveelheden sneeuw zou gaan vallen en hebben dan ook laten weten dat zij geen bijzondere maatregelen hebben genomen tegen de verwachte sneeuwval, omdat zij geen grote hoeveelheid sneeuw verwachtte. 

De winterse buien lijken de komende dagen aan te houden. Waardoor de autogarages in De Bilt voorlopig nog grote drukte verwachten met mensen die zo snel mogelijk hun winterbanden onder hun auto willen schroeven. 

Luister hier naar verslaggever Quinten Bol die spreekt met Niels van Vakgarage De Bilt

Over de auteur

Bram van der Vegt

Bram van der Vegt (2003) is een beginnend journalist uit Heiloo en studeert Journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht. Deze net uit de startblokken gesprongen journalist heeft een brede interesse en is erg nieuwsgierig. Hij maakt graag nieuws over actuele onderwerpen die spelen in de samenleving, sport, vrijetijdsbesteding en het weer. Voor vragen en contact is Bram bereikbaar via: bram.vandervegt@student.hu.nl