Biltse Nieuwe

Selecteer Pagina

Digitaal café Den Dolder blijft een ‘hotspot’

Digitaal café Den Dolder blijft een ‘hotspot’

DEN DOLDER- Elke donderdagochtend wordt in Den Dolder het digitaal café georganiseerd door Ingrid Wong. Ondanks dat de corona crisis al ruim een jaar geleden is blijft de belangstelling voor deze digitale hulp groot.

Het initiatief wordt georganiseerd vanuit de bibliotheek in Zeist, waar een soortgelijk concept plaatsvind. Voor veel Doldenaren was de reis naar Zeist vaak te ver, zodoende is het digitaal café nu al sinds begin 2020 aanwezig in de werkwinkel in Den Dolder.

Tijdens de corona periode was de digitale wereld ineens nodig om contact met de buitenwereld te behouden.Als gevolg steeg ook de belangstelling voor het café. Ondanks dat de pandemie inmiddels al bijna vergeten is, is het digitaal café dat zeker niet.

Het doorlopende succes verklaard Ingrid door de kleinschaligheid van het café. ‘Er zit geen druk op, mensen met simpele vragen krijgen het hier gewoon rustig uitgelegd. Kleinkinderen of kinderen leggen het vaak wel uit maar te snel’.

Ondanks de belangstelling ziet Ingrid wel dat mensen digitaal steeds vaardiger worden. Zorgen om het voortbestaan maakt ze zich echter niet. ‘Voor veel mensen is het heel belangrijk dat ze dit hebben, zolang het nuttig is blijven wij gewoon ’. Aldus Ingrid.

Beluister hieronder het audio-interview van verslaggever Nova Lam:

Over de auteur

Eline Tijmensen

Eline Tijmensen is een beginnend journalist voor de Biltse Nieuwe. Ze verdiept zich graag in cultuur, politiek en maatschappij. Haar enthousiasme voor de journalistiek begon al op jonge leeftijd en is sindsdien alleen maar gegroeid. Dus, heb je nog een goed nieuwtje? Stuur dan een mailtje naar eline.tijmensen@student.hu.nl .