Biltse Nieuwe

Selecteer Pagina

Vrijwilligers MENS De Bilt werken mee met Nationaal Ouderenfonds om eenzame ouderen in gemeente De Bilt ook een fijne kerst te geven.

Vrijwilligers MENS De Bilt werken mee met Nationaal Ouderenfonds om eenzame ouderen in gemeente De Bilt ook een fijne kerst te geven.

Foto: nl.freepik.com

DE BILT – Het Nationaal Ouderenfonds organiseert al een aantal jaren kerstdiners voor ouderen in verschillende dorpen en steden verspreid over het hele land. Vrijwilligers van de organisatie MENS De Bilt werken samen met het Ouderenfonds zodat ook ouderen in De Bilt een gezellige kerstavond kunnen hebben.

Dit jaar vindt het diner plaats in Hotel Van der Valk. Zij regelen het drie gangen diner en stellen hun locatie ter beschikking. Het doel van het kerstdiner is ouderen aan sociale contacten helpen. “Veel eenzame ouderen zijn namelijk ook met kerst alleen en dat willen we voorkomen,’’ vertelt Marianne Lakeman. Marianne is de coördinator van dit evenement en zorgt ervoor dat alles goed verloopt. Dit jaar zullen er zo’n 100 ouderen zijn, en 20 vrijwilligers.

Niet alle vrijwilligers krijgen dezelfde taak. Er zijn verschillende taken want er moet namelijk vervoer worden geregeld en er is een gastheer en een gastvrouw aanwezig. Ook zijn er kleine organisaties gevraagd om te helpen bij deze taken. Zo doet organisatie ‘Rotary’ de bediening en helpt de organisatie ‘Lions’ met het vervoer. Voor de avond zelf zijn er diverse dingen geregeld zoals een pianist en een klein cadeautje bij binnenkomst. 

Ook voorgaande jaren was het kerstdiner een succes. Vorig jaar was de opkomst namelijk erg groot, er waren veel aanmeldingen. En ook tijdens Corona had de organisatie een alternatief bedacht. De Ouderen kregen dat jaar een diner-box thuisgestuurd om toch nog de gezellige kerstsfeer te voelen. Lakeman is positief en vindt dat avonden zoals deze zeker effect hebben. Ouderen hebben meer aanspraak en leggen meer contact. 

Luister hier naar een audiofragment van verslaggeefster Emma van der Rijst die Marianne Lakeman spreekt over het kerstdiner:

Over de auteur

Lara Kraanen

Lara Kraanen (18 jaar), is een beginnend Journalist, aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Zij schrijft en maakt interviews in en over gemeente Utrecht Zuid. Deze worden gepubliceerd op de site 'SVJ Media Utrecht Zuid'. Lara is in 2023 geslaagd voor de Havo. Ze weet nog niet exact welke journalistieke kant ze op wilt, maar ze staat open om alles te ontdekken binnen de journalistiek. Lara is bereikbaar voor contact of vragen via: lara.kraanen@student.hu.nl