Hilversum

Selecteer Pagina

Boekenmarkt bij tweedehandswinkel de Kletsboel groot succes

Boekenmarkt bij tweedehandswinkel de Kletsboel groot succes

Barbara Bottenberg

Tijdens de duurzame dagen in Hilversum organiseerde tweedehandswinkel de Kletsboel een boekenmarkt. Alle boeken waren te koop met de actie twee plus een gratis, er kwamen dan ook aardig wat mensen op af.

Ze organiseerde dit in verband met de Duurzame dagen die van 5 oktober tot en met 8 oktober duurde. In Hilversum waren er dan ook veel activiteiten rondom duurzaamheid, zo ook deze boekenmarkt op 6 en 7 oktober. De bezoekers varieerde erg in leeftijd, voor iedereen was er iets te vinden.

Vaste klant Petra Lensink (66) kwam ook kijken bij de boekenmarkt. Ze vindt tweedehands kopen erg belangrijk. ‘Als ik iets nodig heb kijk ik eerst of ik het tweedehands kan vinden,’ zegt ze. De boekenmarkt vond ze dan ook een leuk initiatief. Boeken kunnen al gauw twintig euro kosten, hier kan ze boeken vinden voor maar een paar euro.

De winkel heeft nu veel vaste klanten die wekelijks langs komen. Naamsbekendheid opbouwen was erg belangrijk voor het succes van de zaak. Dit hebben ze onder andere te danken aan de Hilversum Honderd. De boekenmarkt trok ook veel klanten aan door een publicatie op hun site. ‘Er kwamen zelfs mensen een dag te vroeg,’ vertelt Barbara Bottenberg (43, eigenaresse van de winkel).

Door de boekenmarkt hoopt ze mensen te stimuleren met lezen en vooral duurzaam lezen. Een nieuw boek kan harstikke leuk zijn, maar wij hebben hier ook ontzettend veel goede boeken staan. Ze zou het ook leuk vinden om de jeugd te stimuleren meer te lezen.

Buiten de winkel stonden al een aantal tafeltjes gevuld met boeken om omstanders naar binnen te krijgen. Verder in de winkel hingen ook nog meerdere flyers met de actie twee plus een gratis om het nog extra te benoemen. In de winkel is van alles te zien. Natuurlijk een aantal grote boekenkasten, echter blijft het daar niet bij. Meubels, kleding, speelgoed, spelletjes, bloempotten en keukengerei je kunt het zo gek niet bedenken en het staat er. De boeken en andere spullen in de winkel zijn gedoneerd of gebracht in consignatie. Met verkoop in consignatie is veertig procent voor de verkoper en de overige zestig procent voor de winkel zelf. ‘De meeste spullen zijn gedoneerd we hebben namelijk de gun factor,’ zegt Barbara Bottenberg (43).

Barbara Bottenberg is een van de eigenaressen van de winkel. Barbara en haar compagnon Magda Stomphorst opende de winkel in januari 2021. Voor die tijd hadden ze hele andere banen, Barbara werkte namelijk in de evenementenbranche en Magda in de reisbranche. Door corona werden ze werkloos en kwamen ze met het idee om een winkel te openen met tweedehands spullen. Ondanks dat het werk heel anders is vinden ze het erg leuk, ze hebben er echt een passie voor.

In de kringloop winkel “de kletsboel” was er afgelopen vrijdag en zaterdag een boekenmarkt te bezoeken. Ik sprak met de eigenaresse en organisator Barbara Bottenberg (43) en een vaste klant Petra Lensink (66) over hun gedachtes over duurzaam leven.

Over de auteur

Tinka Klatten

Mijn naam is Tinka Klatten, 18 jaar oud. Ik ben eerstejaars student Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Dit jaar ben ik actief op de site van Nieuws in Utrecht West. Mijn passie ligt bij audio en video producties en hoop hier dan ook mooie items voor te maken. Tekst vind ik nog lastig maar hier wil ik me graag in ontwikkelen.