Hilversum

Selecteer Pagina

Stijging dakloosheid onder vrouwen, kinderen en tieners

Stijging dakloosheid onder vrouwen, kinderen en tieners

Buurthuiskamer Geloven van het Leger des Heils, op de Bussummerstraat 27.

Eind september publiceerde het CBS een nieuw onderzoek naar dakloosheid in Nederland. Hieruit blijkt dat 26,6 duizend mensen in ons land begin vorig jaar geen dak boven hun hoofd hadden. Het Kansfonds ontdekte via de ETHOS-methode dat dakloosheid nu vaker voorkomt onder vrouwen, kinderen en tieners. Uit dit rapport is een breder beeld is ontstaan rond deze kwestie. Het gaat niet alleen meer om de eenzame man op parkbankje, maar nu dus ook om vrouwen, kinderen en tieners.

Het Kansfonds onderzoek vond plaats in Brabantse gemeentes, waaronder Den Bosch en Boxtel. Hilversum kwam niet in dit verhaal voor, maar Bij1 Hilversum schrijft op de partij-site dat dakloosheid wel degelijk voorkomt in de Gooise stad. Dat merkt ook Silvia van Boven, locatiemanager van buurthuiskamer Geloven van het Leger des Heils.

Verslaggever Lucas Meyland sprak met van Boven over dakloosheid onder vrouwen, kinderen en tieners in Hilversum.

Over de auteur

Lucas Meyland

Lucas Meyland is een betrokken journalist. Momenteel studeert hij op de School voor Journalistiek in Utrecht. Het liefst schrijft hij over maatschappelijk relevante onderwerpen, maar Lucas is ook graag met de sportwereld bezig. Zijn maatschappelijke betrokkenheid als journalist hoopt hij komend halfjaar verder te ontwikkelen door het maken van verschillende verhalen in Hilversum. Heb je vragen of tips voor verhalen? Mail gerust naar lucas.meyland@student.hu.nl