Hilversum

Selecteer Pagina

Halloween Walk-through Experience in Winkelcentrum Hilvertshof groot succes!

Halloween Walk-through Experience in Winkelcentrum Hilvertshof groot succes!

HILVERSUM- In de geest van Halloween heeft Winkelcentrum Hilvertshof in Hilversum opnieuw de maand oktober op bijzondere wijze geopend met de jaarlijkse Halloween Walk-through Experience. Dit evenement liep van 7 tot en met 29 oktober en bood bezoekers van alle leeftijden op woensdagen, zaterdagen en zondagen tussen 12.00 en 17.00 uur de kans om deel te nemen aan een angstaanjagende en griezelige ervaring. Het feit dat deze Halloween-traditie elk jaar terugkeert, lijkt te wijzen op een groeiende populariteit van Halloween in Nederland. Steeds meer Nederlandse steden en dorpen organiseren openbare Halloween-evenementen, zoals spooktochten, feesten en festivals. Hilversum staat daar niet buiten.

Annet Vossenaar, het hoofd van de Hilvertshof Halloween, gaf aan dat zij met haar team dit jaar de Halloween Walk-through Experience in opdracht van Hilvertshof hebben gerealiseerd. Het doel was om extra reuring in het winkelcentrum te creëren en met succes. ‘Het loopt als een malle, vooral de laatste paar dagen’, vertelt Annet. Om het publiek te trekken, werden filmopnames en teasers gemaakt, die werden gedeeld op de Facebook- en Instagram-pagina’s van Hilvertshof.

De Halloween Walk-through Experience transformeerde het vertrouwde winkelcentrum in een spookachtig en beangstigend decor. Zo vertelde negentienjarige Loek Omtzigt, ‘Als je naar binnen loopt, alles klopt tot in detail en is over nagedacht.’ Hoewel de aanbevolen minimumleeftijd voor deze activiteit was vastgesteld op twaalf jaar, liet Loek zich niet weerhouden en stortte hij zich met enthousiasme in het avontuur. 

Hij vertelde dat hij diep onder de indruk was van het getalenteerde team die verantwoordelijk voor de uitvoering van dit evenement waren.

Annet benadrukte dat de Halloween Walk-through Experience geen attributen of personen bevat die bezoekers zouden benaderen, een geruststelling voor velen. Ze benadrukte ook dat de adviesleeftijd van twaalf jaar slechts een richtlijn was, en ouders konden zelf beslissen of hun kinderen klaar waren voor de ervaring.

Het is duidelijk dat de Halloween Walk-through Experience niet alleen jongere generaties aanspreekt, maar ook bezoekers van oudere leeftijden. ‘Als ik eigen kinderen had, had ik ze hier zeker mee naartoe genomen’, aldus Loek Omtzigt.

Verder beschreef Loek de ontvangst bij de ingang als indrukwekkend, met een mysterieus figuur in een angstaanjagend kostuum dat de bezoekers begroette. De overgang van het normale winkelcentrum naar de duistere gangen en kamers van de Halloween Walk-through Experience vond hij indrukwekkend en meeslepend. De gecreëerde sfeer bezorgde hem een ondefinieerbaar “creepy” gevoel, versterkt door het slim gebruik van licht, maskers en de constante onderhuidse spanning.

Ook deelde Loek zijn schrikmoment: ‘Er stond een soort clown om de hoek met rode gloed achter zijn ogen, ik dacht dit is een persoon maar dat was niet zo!’ Dit bevestigde voor hem de waarde van de adviesleeftijd van twaalf jaar.

Al met al lijkt de Halloween Walk-through Experience in Winkelcentrum Hilvertshof een groot succes te zijn, met een groeiende populariteit in Nederland. Het evenement biedt een unieke manier om Halloween te vieren, met de mogelijkheid voor bezoekers van alle leeftijden om deel te nemen aan een angstaanjagend avontuur, dat in de loop der jaren steeds meer fans lijkt te trekken.

Over de auteur

Fatima Bongers

Fatima Bongers (2001), uit West-Friese Bovenkarspel (tegenwoordig wonend in Amersfoort), is studente op de School van Journalistiek. Eerder heeft zij de opleiding Managementassistent afgerond op het Horizon College (2020-2023). Hier was zij ook enige tijd de voorzitter van de studentenraad. Verhalen van beide kanten bekijken, creatief denken en analyseren is echt haar vak. Met plezier pitcht en schrijft zij nieuwsberichten voor SVJMedia. Verder is muziekliefhebber Fatima werkende als HR-intercedent op kantoor in de meest iconische concertzaal van Nederland, de Ziggo Dome. Maar een drukke planning houdt haar niet tegen van haar ambities en interesses! Altijd streven naar rechtvaardigheid en het ongehoorde verhaal. contact: fatima.bongers@student.hu.nl