Hilversum

Selecteer Pagina

Innovatie doet Hilversum goed

Innovatie doet Hilversum goed

Het ontwerpen van een nieuwe game met olympisch schaatskampioen Bart Veldkamp, het programmeren van niet bestaande werelden of een geweldige Tv-studio maken binnen enkele seconden. Daar werd op donderdag 14 december aandacht aan besteed tijdens de XR Innovation Showcases in het Mediapark Hilversum bij studio 24. Tijdens deze bijeenkomst werden 4 innovatieve projecten geïntroduceerd in de studio van Studio XNL.

Bart Veldkamp, Olympisch kampioen schaatsen, introduceerde op deze dag zijn project aan de bezoekers met behulp van een video. Hierin vertelde Bart dat hij samen met studenten werkend is aan een nieuwe videogame, Trollverse. Deze nieuwe innovatieve game kan gespeeld worden op de computer. Je gaat de trollenwereld in en je vecht samen met de trollen tegen… Het klimaat. Met behulp van het kopen van NFT’s  (Een niet-inwisselbaar, onvervangbaar digitaal eigendomscertificaat dat je kunt koppelen aan een digitaal object, zoals een afbeelding.) in deze game kan je in het echte leven klimaatverandering positief stimuleren. ‘Je wilt graag laten zien dat gamen niet alleen slecht kan zijn.’ Vertelt Wereldkampioen Bart Veldkamp.

Niet alleen Veldkamp was zeer positief deze middag, Directeur Jasper Vers van Studio XNL was erg gecharmeerd over de opkomst van de bezoekers waarvan de leeftijden flink verschilde. ‘innovatie hoort er in deze tijd bij en daarom is het zo verschrikkelijk mooi dat wij hier met een diverse groep bij elkaar zitten en gaan werken aan de toekomst.’

Wilt u meer horen over dit onderwerp? beluister dan het interview van Sen Klassie met de directeur van Studio XNL:

Over de auteur

Finn Holleman

Geachte lezer ik ben Finn Holleman (18) en ik zit op Hogeschool Utrecht als journalist in opleiding. Als nieuwsgierig persoon hou ik van vertellen over nieuws. Altijd de eerste zijn over de vetste en meest actuele dingen heb ik al heel mijn leven gehad. Is er weer iets gebeurt in de voetballerij dan moest je niet bij mij aankomen om het te vertellen want ik wist het al. Ik hou er dus van om verslagen te maken en met mensen te praten en interviewen. Daarom was voor mij de keuze al heel erg snel gemaakt om student te worden van Hogeschool Utrecht als journalist. Ik ben geboren in Rotterdam en dat is ook nog steeds waar mijn hart ligt. Rotterdam, Feyenoord en ik zijn samen met z'n drietjes een koppel. Daarom is het ook een droom voor mij om sportcommentator te worden omdat ik erg veel van voetbal hou. Via het behalen van mijn havo diploma en het gaan naar Hogeschool Utrecht als journalist ben ik al op weg naar het misschien wel behalen van mijn droom. Mij lijkt het al met al geweldig om bij een mooi bedrijf te werken waar ik van mijn hobby (journalistiek) een baan van kan maken. Graag zou ik dit dan willen doen bij bijvoorbeeld ESPN of Ziggo Sport. ook voor mijn ervaring zou ik graag ook in het buitenland te werk gaan.