Hilversum

Selecteer Pagina

Warme sfeer tijdens ‘’Het gouden tijdperk van Joop van den Ende’’ in Beeld en geluid

Warme sfeer tijdens ‘’Het gouden tijdperk van Joop van den Ende’’ in Beeld en geluid

Irene Moors, Bert van der Veer, Henny Huisman, Caroline de Bruijn en Erik de Vogel tijdens 'Het gouden tijdperk van Joop van den Ende' Foto door: Sofie Gerretschen

Hilversum – Op zondagmiddag 25 februari was er in het Beeld en geluid museum een mogelijkheid terug te gaan in de tijd. Tijdens het event ‘’Het gouden tijdperk van Joop van den Ende’’ werden de bezoekers, waarvan veel ex-werknemers van Studio’s Aalsmeer, weer ondergedompeld in de nostalgische sfeer van toen en teruggenomen naar Joop van den Ende zijn succesprogramma’s. 

Tijdens het event ontstond er veel interactie tussen het publiek en betrokkenen op het podium. Verschillende verhalen over programma’s en ervaringen klonken door de zaal in het Beeld en Geluid museum. Verschillende ex-werknemers van studio’s Aalsmeer hadden een kaartje gekocht om herinneringen op te halen ‘’De mensen in deze zaal waren niet genodigd.’’ Birte vertelt dat ze veel mails binnenkregen van oud-werknemers die als genodigde wilden komen. Daar moesten Birte en haar collega best streng in zijn. ‘’Als we tegen één iemand zeggen in Aalsmeer ‘’Goh, kom maar, want je hebt er gewerkt.’’ Dan zit zo de hele zaal vol, dus dat konden we niet doen’’. vertelt Birte.

De reden voor dit event is de online-tentoonstelling over Joop van den Ende, die 5 februari gelanceerd is. ‘’Er was eerder deze maand een event alleen voor genodigden. Dat event was bedoeld voor mensen die hebben meegewerkt aan de online-tentoonstelling. We wilden daar ook een publieksevenement tegenover zetten, zodat iedereen het kon zien’’ Vertelt Birte Hendriks. Birte Hendriks is creative producer binnen het team programmering van Beeld en geluid en heeft samen met haar collega, programmamaker Merel Meerderdonk het event neergezet.

De presentatie werd verzorgd door Irene Moors die samen met verschillende gasten verhalen naar boven haalde en fragmenten uit de oude doos bekeek. Birte legt uit op welke basis de gasten zijn geselecteerd: ‘’We hebben vooral gekeken naar mensen die ook een rol hebben in de online-tentoonstelling. Bij Henny Huisman, Erik de Vogel en Caroline Bruijn was dit het geval. We zochten een presentator en dat werd Irene Moors. Irene heeft ook met iedereen gewerkt, dus dat is fijn. Tot slot zochten we nog iemand die inhoudelijk achter de schermen heel erg bezig was geweest, dat werd Bert van der Veer die er ook een boek over heeft geschreven’’.

Ook Henny Huisman, voormalig televisiepresentator, geeft na het event aan het erg gezellig te hebben gevonden. ‘’Ik vond het echt gezellig. We hoorden tien minuten voor aanvang dat er ex-werknemers van Aalsmeer zouden komen kijken. Ze weten zo’n beetje wat daar is gebeurd, dus leuk dat ze toch komen kijken. Ze hebben gelachen en een gezellige middag gehad.’’

Tekst door: Sofie Gerretschen
Audio door: Isa Russchenberg

Over de auteur

Sofie Gerretschen

Sofie Gerretschen (2000) is geboren en getogen in de Achterhoek. Ze is momenteel eerstejaars journalistiekstudent aan de Hogeschool Utrecht. Naast haar huidige studie is ze aangesloten als vrijwilliger bij 'Beeldbrengers', een mediaplatform, voor jongeren door jongeren, die items over lokaal nieuws maken in Doetinchem. Haar nieuwsgierigheid, creativiteit en openheid zorgen ervoor dat ze tijdens deze studie helemaal op haar plek zit. Het doel dat voorop staat in haar journalistiek werk is ''Mensen een stem geven die niet altijd worden gehoord''. Na deze studie hoopt ze aan de slag te gaan in de Achterhoek als verslaggever.