Houten

Selecteer Pagina

Jongeren in Houten laten hun stem horen

Jongeren in Houten laten hun stem horen

Geplaatst door Anne Janssen nov 26, 2023

Arm en Rijk

Houten – Afgelopen woensdag konden alle volwassenen in Nederland weer stemmen op de partij naar hun voorkeur. Voor een groep Jongeren in Houten hun eerste keer. Een meisje uit de groep spreekt zich fel uit over de politiek en laat weten dan ook zeker te gaan stemmen.

‘’Mijn stem gaat uit naar Volt, hopen dat zij wel iets gaan verbeteren in de politiek’’ aldus Roos Piccard Brouwer, inwoner van houten. Het is duidelijk dat de jongeren boos zijn over afgelopen jaren en laten weten dat ze het niet goed vinden gaan met Nederland.

Wat vinden jongeren in Houten dat er verbeterd kan worden? ‘’Als ik voor mezelf spreek, is het bijna onmogelijk om een betaalbare huurwoning te vinden, werken naast mijn studie voor een beetje een normaal salaris kan ook niet en het gaat al helemaal mis met het klimaat. Door veel loze beloftes heb ik geen vertrouwen in de politici.’’ antwoorde Roos.

Roos laat weten dat zij en haar vrienden graag verandering zien en blij zijn eindelijk mee te kunnen stemmen. Roos ziet zichzelf graag naar Utrecht verhuizen en hoopt dat ze snel ergens een plek vind.

Voor nu is het afwachten hoe het kabinet er uit gaat zien en wat er gaat veranderen in Nederland. Tot dan is het voor veel studenten nog op een houtje bijten.

Over de auteur

Anne Janssen

Anne Janssen is een 18-jarige eerstejaars student op de school voor Journalistiek van de Hogeschool Utrecht. Anne heeft haar havo diploma behaald in Rotterdam en woont sinds dit jaar in Utrecht. Anne houdt van schrijven, nieuwe informatie opdoen, communiceren met andere en haar nieuws delen met de buitenwereld. Naast haar studie leert ze graag nieuwe mensen en steden kennen, dit maakt haar erg nieuwsgierig. Anne keek vanaf jongs af aan al interviews op YouTube van bijvoorbeeld pownews maar ook misdaad onderzoeken. Dit heeft haar interesse voor journalistiek gewekt. Anne maakt nieuws over de gemeente Houten. De informatie die Anne opdoet doormiddel van interviews is op deze website te vinden. Voor tips en andere suggesties is zij bereikbaar via anne.janssen@student.hu.nl