Houten

Selecteer Pagina

Marco’s Kerstbomen verhuisd

Marco’s Kerstbomen verhuisd

Marco Kleijn verkoopt al dertig jaar kerstbomen onder de naam Marco’s kerstbomen in Houten. Sinds 25 november staat Marco’s Kerstbomen niet meer op hun vertrouwde plek, maar 100 meter verderop.

Kleijn had een overeenkomst met de eigenaar van een franchise Welkoop winkel op Standerdmolen 16, waar hij met zijn familiebedrijf ieder jaar stond. In mei 2023 hoorde Kleijn dat hij zijn kerstbomen voor het eerst in dertig jaar niet meer op deze plek kon gaan verkopen. De franchisenemer die de Welkoop winkel runde waren gestopt en hebben het bedrijf overgegeven aan het moederbedrijf. Volgens Kleijn staat de nieuwe eigenaar van het filiaal niet open voor lokale samenwerkingen. Aldus het einde van de standplaats voor zijn kerstbomenbedrijf.

Aan een van zijn trouwe klanten vertelde dat hij zijn bedrijf moest gaan verhuizen. Diegene heeft hem toen aangeboden om het bedrijf te verhuizen naar zijn parkeerterrein, ongeveer 100 meter van de oude locatie verwijderd. Na een vergunning aangevraagd te hebben kon hij zijn kerstbomen weer gaan verkopen.

Kleijn verteld dat de nieuwe locatie, gelegen aan De Molen naast de broodjeszaak Kar., hem goed bevalt; al verteld hij bang te zijn om klanten te verliezen aan de Welkoop winkel: “Het is een kindje. Je bouwt iets op en dan krijg je te horen dat het ten einde is.” Veel van zijn klanten komen al hun hele leven bij hem voor een kerstboom. Kleijn heeft al eerder door concurrentie van grote bouwmarkten en tuincentra een van zijn standplaatsen op moeten geven.

Sinds zaterdag 25 november is het bedrijf officieel weer geopend en kunnen Houtenezen weer bij hun vertrouwelijke kerstbomen handelaar een boom halen voor deze kerst. Door te posten op Facebook probeert hij te zorgen dat het gros van zijn klanten op de hoogte is van zijn verhuizing. Al maakt hij zich geen zorgen om de mensen te verliezen die voor een kwaliteitsboom komen, want die zijn natuurlijk alleen bij hem verkrijgbaar, aldus Kleijn.

Over de auteur

Jesse van Zijp

Jesse van Zijp (2002) is eerstejaarsstudent bij de School voor Journalistiek op de Hogeschool Utrecht. Vanuit zijn maatschappelijke betrokkenheid wil hij de onderzoeksjournalistiek in en documentaires maken over maatschappelijke problemen. Jesse streeft naar het vinden van authenticiteit en een stem geven aan gemarginaliseerde groepen in de samenleving. Door deze studie te volgen wilt hij zijn vaardigheden in het creëren van journalistieke producties ontwikkelen.