Houten

Selecteer Pagina

Project Luno in Houten van start gegaan

Project Luno in Houten van start gegaan

Miniatuur versie van project Luno

HOUTEN- In Houten worden er 109 nieuwe huurappartementen gebouwd aan de Molenzoom. Luno is een nieuw project waarbij hulpverleners, zorg- en onderwijzend personeel voorrang zullen krijgen bij de toewijzing van de woningen.

Gemeentes kunnen zelf bepalen in de huisvestingsordening wie er voorrang krijgt bij de toewijzing van woningen. Wethouder Rosa Molenaar vertelt onder andere bij de opening van Luno: ‘Houten heeft een groot tekort aan betaalbare woningen. Er is te weinig keus voor mensen die in de zorg en het onderwijs werken, voor wie vrije sector gewoon geen optie is. Deze huurappartementen zijn precies wat we nodig hebben in Houten.’

De kantoorpanden die eerst op deze plek stonden, zullen plaats maken voor 2-, 3-, en 4 kamer appartementen. Woningbouworganisatie Wonam realiseert deze woningen in Houten. Volgens woordvoerder Remco de Graaf kan iedereen zich inschrijven voor de huurappartementen. Wonam gaat een selectie maken waarbij hulpverleners, zorg- en onderwijspersoneel ook daadwerkelijk voorrang zullen krijgen. Wonam richt zich volgens de Graaf op het ontwikkelen van woningen voor de midden huur.

Gemeente Houten vindt het belangrijk dat er tussen de periode nu en 2040 4750 nieuwe woningen gebouwd worden. Project Luno is onderdeel van een initiatief van de gemeente: Bouwen voor Houten. De gemeente gaat hierbij in gesprek gaat met inwoners, ondernemers en belanghebbende over de bouw van nieuwe woningen.

Over de auteur

Britt de Ronde

Britt de Ronde is 19 jaar en eerstejaars student op de School voor journalistiek van de Hogeschool Utrecht. Britt is hier gaan studeren nadat zij in 2021 de HAVO heeft afgerond aan het Fortes Lyceum in Gorinchem. Vervolgens heeft zij twee tussenjaren genomen om er zo achter te komen wat ze daarna wilde gaan studeren. In dit tussenjaar heeft zij op landelijk niveau in Utrecht en Leiden gebasketbald en heeft ze ook gewerkt. Onder andere in de zorg als huishoudelijke hulp, maar ook in de horeca. Na een aantal studies bezocht te hebben is Britt uiteindelijk terecht gekomen bij de studie journalistiek. Ze heeft altijd veel interesse gehad in het nieuws en is erg maatschappelijk betrokken. Ze luistert graag naar anderen en is van zichzelf leergierig. Ze staat er altijd voor open nieuwe dingen te leren. Binnen de journalistiek lijkt haar misdaadjournalist en sportjournalist het meest interessant, maar ze staat nog steeds open dit verder te ontdekken.