Houten

Selecteer Pagina

Nieuwe Was- en Strijkservice

Nieuwe Was- en Strijkservice

HOUTEN- In Houten wordt binnenkort een nieuwe was- en strijkservice geopend voor mensen die moeite hebben om zelfstandig de was te doen en deze te strijken.  Zo hoopt Houten de druk op de zorg te kunnen verminderen en ook veel geld te gaan besparen.

De was- en strijkservice is een dienst voor inwoners die ondersteuning nodig hebben bij de was. De was zal op een externe plek worden  gewassen. Dit is bedacht door de gemeente Houten zelf om minder druk te leggen op de zorg, omdat ze hierdoor een taak minder krijgen. Nog een voordeel van deze service is, dat de wachtlijsten voor mensen die ondersteuning nodig hebben bij de was kleiner worden.

Dit wassen en strijken laat echter nog even op zich wachten, daar er nog geen locatie is. De gemeente heeft over dit probleem vergaderingen in december en hoopt dan zo snel mogelijk aan de slag te gaan. Het moet ervoor gaan zorgen dat de gemeente Houten kan besparen en ook dat de zorg verbetert. Dit gaat in samenwerking met Hoi Services BV. Maar,  zo zei  beleidsmedewerker sociaal domein Astrid Bruijnis; ‘’Het grootste doel is eigenlijk dat we alle inwoners kunnen helpen die zorg nodig hebben’’. In andere gemeentes was het ook een succes met Hoi Service vertelde Bruijnis er nog bij. Hierdoor zijn ze erg positief over dit project.

Tess Blokker spreekt hier met Astrid Bruijnis, beleidsmedewerker sociaal domein van de gemeente Houten. De eerste vraag die hier wordt gesteld is wat de nieuwe was- en strijkservice nu precies inhoudt.

Over de auteur

Mark Stoutjesdijk

Mark Stoutjesdijk (2004) , woont in Bergschenhoek wat in de buurt van Rotterdam ligt. Student Journalistiek op de Hogeschool Utrecht, vanaf mavo naar de havo en nu dus de hbo opleiding waar hij zijn eerste jaar in Utrecht gaat volgen. Mark is erg positief ingesteld en niet bang om vragen te stellen aan mensen. Erg rustig van zichzelf en kan heel enthousiast worden van dingen die hem echt interesseren. Hij is geïnteresseerd in de psychologische kant van de journalistiek en de misdaad kant. Ook heeft hij een passie voor de sportwereld en met name de voetbalkant.