Houten

Selecteer Pagina

Houtense Jorick de Bruijn wint Dutch Fitness Award als personal trainer

Houtense Jorick de Bruijn wint Dutch Fitness Award als personal trainer

Jorick de Bruijn die een barbell squat uitbeeld, door: Damian van Bruggen

HOUTEN – Jorick de Bruijn van JDBfit heeft de Dutch fitness award in provincie Utrecht gewonnen onder de categorie personal trainer. De Bruijn zag deze winst niet aankomen, hij was namelijk opgegeven door een onbekend iemand. Toen hij een mailtje kreeg van zijn deelname was het eerste wat hij dacht: ‘Hier ben ik veel te klein voor, hier ga ik niet aan meedoen’.

Toen de Bruijn was opgegeven had hij er geen vertrouwen in om te winnen, naar zijn mening was hij daar nog te klein voor in de fitness wereld. Maar ondanks het lage vertrouwen ging hij het toch proberen. Wanneer hij de tweede uitslag binnenkreeg en zag dat hij eerste stond kreeg hij toch goede hoop, en heeft hij doormiddel van een grote social media campagne en veel mond tot mond reclame ervoor gezorgd om zoveel mogelijk stemmen te krijgen.

De dag van de uitslag was de Bruijn heel nieuwsgierig naar de uitslag en zat hij elk uur van de dag zijn mail te checken, en rond twee uur ’s middags kreeg hij het mailtje met de officiële uitslag. ‘toen deed ik toch echt wel een vreugde dansje achter mijn computer’, aldus de Bruijn. Na deze overwinning hoopt de Bruijn zijn bedrijf groter te maken, en dat hij serieuzer wordt genomen in de wereld van sport en voeding.

Ook wilt de Bruijn graag samenwerken met verschillende sportverenigingen, zo heeft hij op zeven december een contract getekend met handbal Houten. Met deze samenwerking zal de Bruijn voedingsplannen maken gericht op wat de sporters bij handbal houten nodig hebben om goed te blijven sporten.

Audio productie door Fleur Reparon (fleur.reparon@student.hu.nl)

Over de auteur

Damian van Bruggen

Damian van Bruggen (2003) is een eerste jaar student aan de school voor journalistiek in Utrecht. Hij is de journalistiek ingegaan om achter de waarheden te komen en deze bloot te stellen aan het volk, met als ambitie om een buitenlandse correspondent te worden in Canada. Tevens is hij zich aan het verdiepen in boeken en poëzie schrijven, hij is voornamelijk geïnteresseerd in het schrijven van young adult fictie boeken. Ook heeft hij een functie als teamleider bij het fieldmarketing bedrijf Pepperminds, waar hij aan fondswerving doet voor Artsen Zonder Grenzen. Voor tips en andere suggesties is hij bereikbaar via damian.vanbruggen@student.hu.nl