Houten

Selecteer Pagina

Bouwproject ‘Luno’ doorn in het oog van omwonenden

Bouwproject ‘Luno’ doorn in het oog van omwonenden

De bouw van project Luno in de wijk Molenzoom. (Foto: Stijn Saman)

HOUTEN – Sommige omwonenden vinden het nieuwe wooncomplex op de Molenzoom geen aanwinst voor de wijk. In plaats van de kantoorgebouwen de Terp en de Zoom op de Molenzoom, wordt er door ontwikkelaar Wonam een nieuw woongebouw geplaatst met de projectnaam ‘Luno’. De bouw is bezig sinds 13 maart 2023 en zal resulteren in een wooncomplex met 109 huurappartementen. Het carrévormige gebouw zal bestaan uit zes woonlagen en wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2025 opgeleverd.

‘Ik vind het maar niks. Het hele voortraject is bovendien verkeerd gelopen. Wij als buurtbewoners zijn minimaal ingelicht. Ik kwam achter het project doordat ik een landmeter over de kavel zag lopen.’, aldus omwonende Zaagmolen. En er zijn meer omwonenden die de bouw liever anders hadden gezien. Andere buurtbewoners melden overlast te hebben van de bouw en van het bouwwerk zelf. ‘Om maar niet te beginnen over de muziek die de bouwvakkers keihard aanzetten om zeven uur in de ochtend op een zaterdag.’, zegt Rob Koopheijer.

Gemeente Houten heeft bewoners wel volgens de regelgeving ingelicht via flyers en een uitgebreid overzicht op de website. Op de website van Wonam is bovendien een uitgebreider overzicht te vinden met daarop foto’s en meer informatie. Ook zijn er al meerdere gesprekken geweest tussen de gemeente en omwonenden.

Tot nu toe gaat de bouw van project Luno volgens de regels. Vooralsnog hebben sommige omwonenden bezwaar tegen de bouw. Het gebouw zou horizonvervuiling zijn, te groot zijn voor de buurt en te veel overlast veroorzaken.





Over de auteur