Houten

Selecteer Pagina

Houtense politicus doet mee aan de Tweede Kamerverkiezingen

Houtense politicus doet mee aan de Tweede Kamerverkiezingen

Julia Hamel tijdens een vergadering

HOUTEN – Er staan drie inwoners van Houten op de lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. Eén van die inwoners is Julia Hamel, zij is nummer 12 op de lijst van Volt. En heeft een aantal plannen om de wooncrisis tegen te gaan. ‘Als men het over Volt heeft, komt vaak het woord radicaal naar boven, maar niks doen is pas echt radicaal’, aldus Hamel.

Een groot probleem dat Julia Hamel in Houten wil verhelpen is het huizentekort, en daarbij de hoge prijzen die worden gerekend. ‘Houten is enorm aan het veranderen, er zijn veel jongeren die een huis zoeken, die wonen nog thuis en die willen op zichzelf kunnen wonen’, vertelt Hamel. Daarom pleit Volt heel sterk dat er een nieuwe minister van wonen komt, die de richting gaat bepalen in hoe ze de wooncrisis gaan oplossen. Ook willen ze het eenvoudiger maken om bouwvergunningen te krijgen en gericht bouwen voor de woning zoekende.

De reden dat Julia Hamel zich bij Volt heeft aangesloten is, omdat het een politieke partij is die de nuance opzoekt, die idealistisch en pragmatisch is en geloofd in een toekomst waarbij Europa wordt gezien als een oplossing. Julia Hamel is sinds 2021 lid van Volt, waar ze begon als een vrijwilliger en snel uitgroeide tot bestuurslid van Volt in de provincie Utrecht.

Of Julia Hamel nog wil doorgroeien tot lijsttrekker is nog maar af te wachten. Voor nu hoopt ze eerst in de Tweede Kamer te komen namens Volt en zich daar te ontplooien in de politieke wereld.

Audio productie door Fleur Reparon (fleur.reparon@student.hu.nl)

Over de auteur

Damian van Bruggen

Damian van Bruggen (2003) is een eerste jaar student aan de school voor journalistiek in Utrecht. Hij is de journalistiek ingegaan om achter de waarheden te komen en deze bloot te stellen aan het volk, met als ambitie om een buitenlandse correspondent te worden in Canada. Tevens is hij zich aan het verdiepen in boeken en poëzie schrijven, hij is voornamelijk geïnteresseerd in het schrijven van young adult fictie boeken. Ook heeft hij een functie als teamleider bij het fieldmarketing bedrijf Pepperminds, waar hij aan fondswerving doet voor Artsen Zonder Grenzen. Voor tips en andere suggesties is hij bereikbaar via damian.vanbruggen@student.hu.nl