Open dag bij de Maximaal Gezond Centrum in de Leidsche Rijn.

Open dag bij de Maximaal Gezond Centrum in de Leidsche Rijn.

Maximaal gezond centrum opent haar deuren voor iedereen die wilt ontdekken hoe je op een positieve manier je gezondheid kan beïnvloeden. Met gratis markt, infosessie en workshops wilt Maximaal Gezond de mensen op weg helpen naar meer gezondheid, welzijn en vitaliteit. Dit vindt plaats op zaterdag 4 november in de middag om één uur tot vijf uur.

 

 Maximaal Gezond centrum.

Maximaal Gezond is een doelstelling, en hun doel is om de maximale gezondheid te ondersteunen van de bewoners. Zij willen bewoners meer kennisgeven over hoe je je gezondheid kunt verbeteren. Met de kennis en kunde willen zij bijdragen aan de gezondheid en vitaliteit van de mensen.

Maximaal gezondheid centrum heeft 50 professionele therapeuten, coaches, masseurs en yogadocenten, zij zijn er om ondersteuning te bieden aan een positieve gezondheid voor de mensen. Bij Maximaal Gezond draait het allemaal om het gehele plaatje: body, mind én spirit. De Professionals bieden uiteenlopende mogelijkheden om je weer fitter en fijner te laten voelen.  Maximaal Gezond biedt verschillende activiteiten om de buurtbewoners te ondersteunen in hun positieve gezondheid, een aantal keer per jaar organiseren zij ook gratis proeverijen, gezondheidsmarkten, workshops en lezingen.

Juist in deze tijd vindt Maximaal Gezond de ondersteuning en welzijn van groot belang, want de negatieve effecten van Covid op het welbevinden in de samenleving was nogal groot. De aanvullende, complementaire benadering van de professionals in het Maximaal Gezond Centrum richt zich voor een groot deel op het management van stress en stress gerelateerde aandoeningen. De gezondheid professionals van het centrum staan voor een positieve benadering van gezondheid, met als uitgangspunt: veerkracht, vitaliteit en een betekenisvol leven.  De professionals vinden het belangrijk om ook aandacht te besteden aan de verbinding tussen lichaam geest omdat dit niet overal voor de hand liggend kan krijgen. Mindfulness, ACT therapie, adem coaching en HeartMath helpen om de vaardigheden van de mens beter te ontwikkelen en om de veerkracht te verbeteren zoals: beter met emoties omgaan en meer rust te ervaren en beter te kunnen reflecteren. Massagetherapieën worden ook gegeven om makkelijker je emoties te verwerken. De ademtherapie en massagetherapie helpen om jezelf te leren kennen en te achterhalen wat de achtergrond van je klachten kunnen zijn. Je leert de patronen van je klachten ontdekken en je wordt begeleid bij een traumaverwerking, de preventie en herstel van burn-out en het managen van je persoonlijke doelstellingen te behalen.

Maximaal Gezondheid vindt het belangrijk om oorzaken van klachten te onderzoeken en inzicht te krijgen in je eigen lichaam. Bij de behandelingen orthomoleculaire therapie en natuurgeneeskunde kijken zij naar tekorten, voeding en wat je lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren en energie te krijgen. Met de behandeling Ayurveda kijken zij naar de gewoontes in je voeding en lijstijl en zetten in op meer balans in je lijf en geest.

Met als deze therapieën wordt je zelfhelende vermogen versterkt. Hierdoor ben je beter in staat te voelen wat jij nodig hebt en dan kun je betere keuzes maken in het dagelijks leven. Dit zal effect hebben op de manier hoe iemand zich fysiek, mentaal en emotioneel voelt.

Over de auteur