Nieuwegein & IJsselstein

Selecteer Pagina

Explainer: Wat betekent de spreidingswet voor Nieuwegein?

Explainer: Wat betekent de spreidingswet voor Nieuwegein?

Vluchtelingen

Per 1 februari 2024 is de spreidingswet ingegaan? Maar wat houdt de spreidingswet precies in en wat zijn de gevolgen hiervan voor Nieuwgein?
Floris Ording en Lucas van den Kommer gingen dit uitzoeken! In onderstaande video leggen zij uit wat de spreidingswet is, en staan zij op locatie waar de vluchtelingen worden opgevangen in Nieuwegein.

Over de auteur

Floris Ording

Mijn naam is Floris Jonathan Ording (2001). Al vanaf jongs af aan schrijf ik verhalen en lees ik graag boeken. Ik ben nieuwsgierig en verdiep mij graag in bijzondere verhalen. Ik ben dol op geschiedenis, kunst en de Nederlandse taal. Ik ben in 2023 begonnen met de opleiding journalistiek in Utrecht. Als een geboren Utrechter weet ik alle ins en outs van de stad. Ik ben geïnteresseerd in de menselijke kant van verhalen. Welke emoties komen hierbij spelen, wat zijn de gedachtegangen die mensen krijgen bij bepaalde gebeurtenissen. Daarnaast ben ik dol op humor. Zo probeer ik door middel van leuke anekdotes verhalen op te vrolijken of er een luchtig randje aan te geven. Mensen leren kennen en tussen de mensen zijn vind ik fijn. Ik zit vol vragen die ik wil stellen. Mensen op hun gemak brengen is belangrijk in de journalistiek maar ik ben kritisch waar dat nodig is. Ik ben dol op reizen, geschiedenis, musea en games. Naast lokaal nieuws ben ik dol op nieuws uit het buitenland. Wat gebeurt er in de rest van de wereld? En hoe heeft dit gevolgen voor Nederland? Als beginnend journalist heb ik nog veel te leren in dit mooie vak. Maar ik ben gedreven, nieuwsgierig en ik leer snel. Ik ben niet bang om mijzelf in het diepe te gooien. Ik ben dol op menselijk contact maar alleen zijn kan ik ook waarderen. Ik ben van mening dat Nederland er nog wel een goede journalist bij kan hebben. Daarom kijk ik ook uit naar alle ervaring die ik ga opdoen tijdens de studie journalistiek. Zodat ik na mijn studie kan beginnen in de journalistieke wereld met genoeg kennis en ervaring.