Nederland gaat steeds meer over op groene waterstof

Nederland gaat steeds meer over op groene waterstof

Nederland is steeds meer aan het verduurzamen. Dat doen we op allerlei verschillende manieren. Ook zijn er steeds meer innovaties door de nieuwe goede technieken die we tegenwoordig hebben. Er wordt nu ook steeds meer gewerkt met waterstof wat Nederland veel duurzamer kan gaan maken.

 Bij waterstof wordt er op dit moment nog heel veel gewerkt met grijze waterstof. Daar bedoelen ze mee dat er fossiele brandstoffen, met name CO2 vrijkomt in de lucht. Kortom het is slecht voor het milieu. Dan heb je ook nog de blauwe waterstof. Ook bij dat proces komen fossiele brandstoffen vrij alleen komt het niet terecht in de lucht maar wordt het in de grond opgeslagen, het is als een soort tussenoplossing. Als laatst heb je nog de groene waterstof en dat wordt duurzaam geproduceerd via wind of zonne-energie.

Op dit moment is 99% grijze waterstof van wat er wordt gebruikt in Nederland. In de toekomst wordt er gewerkt naar steeds meer groene waterstof. Zo zijn er op dit moment bedrijven die steeds meer onderzoek doen naar waterstof en ook meer groene waterstof proberen te produceren. Ook zal Saudi-Arabië een van de grootste leveranciers worden van groene waterstof wat in de toekomst een belangrijk kan gaan worden. Er wordt gewerkt aan een netwerk voor waterstof tankstations en ook rijden er al zelfs bussen op waterstof.

In de video hieronder kunt u zien hoe er op de TU Delft gewerkt wordt met waterstof en legt klimaatexpert Joris Harting de toekomstverwachting uit van waterstof.

Over de auteur

Ruben van der Windt

Ruben van der Windt is achttien jaar oud, en is student aan de Hoge school Utrecht journalistiek. Zijn interesse ligt vooral bij het voetbal maar bij journalistiek liggen zijn interesses een stuk breder. Verder is hij erg enthousiast en schrijft hij graag verhalen. Contactgegevens: E-mail: ruben.vanderwindt@student.hu.nl