Seks met robots in 2050 genormaliseerd

Seks met robots in 2050 genormaliseerd

ROBOT LOVE Driessens & Verstappen, Tickle Salon 2.0

In 2050 zal de relatie tussen mens en robot een opmerkelijke evolutie doormaken, gedreven door de voortschrijdende technologie en de veranderende normen in de samenleving. Mytenga, een onderneming in Breda, Nederland, was pionier op het gebied van seksrobots en heeft de markt verbreed met de introductie van zowel mannelijke als vrouwelijke varianten.

De seksrobots van Mytenga, afkomstig uit China, zijn geavanceerd en bijna niet te onderscheiden van echte mensen. Niels van der Voort, de eigenaar, heeft de machines persoonlijk geïnspecteerd tijdens een bezoek aan China. De vrouwelijke variant is al enige tijd op de markt, maar nu kondigt het bedrijf ook de komst aan van een mannelijke seksrobot met aanpasbare fysieke eigenschappen, inclusief geslachtsdelen. Opvallend is dat deze robots niet alleen dienen voor seksuele bevrediging maar ook geprogrammeerd zijn voor gesprekken, waardoor ze een meer alomvattende rol als metgezel kunnen vervullen.

De opkomst van seksrobots is geen geïsoleerd fenomeen. Wereldwijd hebben verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten en China, geïnvesteerd in de ontwikkeling van deze humanoïde machines. In Nederland heeft Mytenga zelfs de primeur met de eerste Nederlands sprekende seksrobot van Chinese makelij, genaamd Robin. Deze robot wordt gepresenteerd op evenementen zoals ROBOT LOVE, waar ze haar mogelijkheden tentoonspreidt en een rol speelt in een rechtszaak tussen een bordeelhoudster en een seksrobot.

Hoewel seksrobots inmiddels algemeen aanvaard lijken te zijn, zijn er nog steeds ethische en maatschappelijke vraagstukken rondom hun gebruik. Onderzoek suggereert dat mannen over het algemeen meer openstaan voor het idee van seks met robots dan vrouwen. Er zijn zorgen geuit over de mogelijke invloed van seksrobots op de beeldvorming van vrouwen, gezien sommige robots een stereotiep pornografisch uiterlijk hebben.

Daarnaast is er bezorgdheid geuit over de mogelijke normalisatie van ongewenst gedrag, zoals seks met kindersekspoppen. Experts pleiten voor een verantwoorde ontwikkeling en regulering van seksrobots om mogelijke negatieve impact op de samenleving te beperken. Het debat over wat als acceptabel wordt beschouwd in deze context moet worden gevoerd.

Over de auteur

Jochem van Velzen

Ik ben Jochem van Velzen, ben 21 jaar oud. Ik woon nog in Roosendaal. Ik ben nieuwsgierig en ontdek graag nieuwe dingen. Als ik later klaar ben met de studie wil ik graag iets doen in de radio of muziek wereld, maar voorlopig houd ik me nog even bezig met het afronden van de studie Journalistiek.