Restaurant ‘LEFT’ tegen voedselverspilling

Restaurant ‘LEFT’ tegen voedselverspilling

Deze week staat in het teken van de strijd tegen voedselverspilling. Uit een onderzoek van de Rabobank is gebleken dat er negen procent minder voedsel wordt verspild in de horeca. Hoewel deze daling positief klinkt, wordt er alsnog jaarlijks 55 miljoen voedsel weggegooid. Daarnaast schaadt voedselverspilling het klimaat door CO2-uitstoot. De Verenigde Naties willen vóór 2030 de verspilling met 50% verminderen. Restaurant “LEFT” in Utrecht is actief bezig om voedselverspilling tegen te gaan. In het restaurant worden vrijwel alle gerechten bereid met onverkochte voedselwaren, producten met kleine onvolkomenheden of items die bijna de houdbaarheidsdatum hebben bereikt. Chef-kok Marianna Furman zet wekelijks deze producten om in gerechten.

Over de auteur

Amber Weeber

Hoi allemaal! Mijn naam is Amber Weeber, ik ben 18 jaar en journalist bij SvJ Media OnAir. Ik ben gepassioneerd door de journalistiek vanwege de kracht die het heeft om verhalen te vertellen en mensen samen te brengen. Mijn artikelen richten zich voornamelijk op lokale evenementen, menselijke interesseverhalen en de nieuwste ontwikkelingen in de samenleving.