‘Ik heb nog niet echt een manier gevonden om dit verlies te verwerken.’

‘Ik heb nog niet echt een manier gevonden om dit verlies te verwerken.’

Foto: Irina Anastasiu via Pexels

Hoe overleef je volwassen worden? Een podcast over het volwassen worden in een tijd waar we als jonge mensen met allerlei dagelijkse strugles moeten dealen. Ook het omgaan met verlies komt hierbij kijken. Want hoe ga je om met het verlies van een dierbare terwijl je zelf in de bloei van je leven zit. Jou wereld komt stil te staan terwijl dat van andere in razend tempo door draait.

Nuria Verhoeve leeft een relatief onbezorgd leven. Ze heeft haar Havo afgerond en is na een tussen jaar begonnen aan de studie verpleegkunde in Rotterdam. Vlak voor het begin van haar derde studie jaar overkomt haar iets wat je niemand toewenst. Haar vader krijgt de diagnose longkanker met meerdere uitzaaiingen. Drie dagen later wordt hij met een longontsteking opgenomen in het ziekenhuis en anderhalve week later komt hij te overlijden.

Nuria’s leven is nu drastisch veranderd. Eindigt twee weken later de zomervakantie en gaat ze ‘gewoon’ weer naar school. Hoe gaat het nu met haar, twee manden na het verlies van haar vader? Wat doet zij om dit verlies te verwerken en hoe pakt ze dit aan met haar studie? Gaat ze door of is ze van plan om nog een break te nemen. In een gesprek met host en co-host Mathilde Hoogland en Leonie van Barneveld vertelde zij hier over in de podcast: ‘Hoe overleef je volwassen worden?’

Je kan Nuria’s verhaal beluisteren in het fragment hier onder.

Over de auteur