‘’Met muziek kan je mij niet blijer maken’’

‘’Met muziek kan je mij niet blijer maken’’

John Schoorl (1961), een veelzijdige Nederlandse journalist, schrijver en dichter, heeft zijn carrière opgebouwd met zijn scherpe pen en brede interesse. Met een achtergrond in journalistiek heeft hij publicaties bij kranten zoals De Morgen, HLN, De Ondernemer en tijdschriften als De Muur, Passionate Magazine en Hard gras. Nu werkt hij sinds vorige week al 25 jaar bij de Volkskrant.

Schoorl, geboren in Haarlem, trad in 1988 in de wereld van de stadsverslaggeving als hij zijn pen richt op Haarlems Dagblad. Sinds 1998 heeft hij zijn talenten ingezet voor de Volkskrant, waar hij zich onderscheidt als onderzoeksjournalist.  John heeft een scherp oor voor muziek. Hij heeft al meerdere boeken geschreven over muziek. Zijn expertise en enthousiasme zijn samengebracht in zijn nieuwste boek “En Venus was haar naam,” dat hij samen met Onkenhout heeft geschreven. Het boek bundelt de meest meeslepende verhalen achter namenliedjes, en biedt een diepgaande kijk op de impact van namen in de muziekwereld.

Naast zijn journalistieke werk heeft Schoorl zijn liefde voor muziek gedeeld met lezers. Hij heeft bijdragen geleverd aan muziektijdschriften zoals Wah Wah en Heaven, waar zijn passie voor muziekverhalen tot uiting komt. John heeft al eerder een boek gemaakt met Paul Onkenhout, namelijk “De Vijfde Beatle”, waarin hij diep ingaat op het verhaal van de persoon die vaak beschouwd wordt als de onzichtbare kracht achter de legendarische Beatles.

De boekpresentatie van “En Venus was haar naam” die zeven november plaatsvond (bekijk daarvan ook de reportage op website) was een grandioos succes, zo vertelt John Schoorl: “De presentatie voegt enorm veel toe aan de vreugde van het boek. Het is werkelijk fantastisch om de nummers live te horen, prachtig uitgevoerd door getalenteerde artiesten. Het brengt de verhalen uit het boek tot leven en creëert een onvergetelijke ervaring voor de aanwezigen, waardoor de diepgang van het boek op een indrukwekkende manier wordt versterkt. Met muziek kan je mij niet blijer maken’’

Check het hele interview hier onder!

Over de auteur

Wester Schoorl

Wester Schoorl(20) jaar jong zit aan zijn eerste jaar op het HU en wilt heel graag een topjournalist worden. Zijn interesses liggen bij sport en onderzoeksjournalistiek maar ook andere aspecten van de journalistiek vindt hij interessant. Hij vindt het belangrijk dat meer mensen het nieuws lezen en hier gaat hij ook voor zorgen.