Feestelijke opening van de openscholendag in Oost-Gelderland

Feestelijke opening van de openscholendag in Oost-Gelderland

Foto: Roos Leusink

Op 19 maart vindt de openscholendag plaats in Oost-Gelderland en de Liemers. Op deze dag kan iedereen die geïnteresseerd is in het onderwijs, één van de open scholen bezoeken. Maar voor welke mensen is deze open dag? Natascha Hoogland, directrice van basisschool de Trompetter in Angerlo vertelt. 

“Het zijn vooral zij-instromers die naar de open dagen komen. Mensen die nu een baan hebben maar toch op zoek zijn naar iets anders.” Mensen zoeken volgens Natascha meer uitdaging in hun baan en zoeken dat in het onderwijs. “Als iemand voldoening zoekt in zijn of haar baan, dan is in het onderwijs werken een goede optie. “Je werkt met kinderen en kan ze helpen in hun ontwikkeling en ik denk dat je er heel veel voor terug krijgt.”

Ook komen er veel pabo studenten op de openscholendag af. De studenten kunnen zich goed oriënteren en een kijkje nemen op de basisscholen naar keuze.

Bekijk hier de reportage over de opening van de openscholendag in Angerlo.

Over de auteur

Roos Leusink

Hoi! Ik ben Roos, 19 jaar oud en ik studeer journalistiek in Utrecht. Ik heb het hier erg naar mijn zin en haal veel plezier uit het maken van verschillende producties!