Coffeeshops mogen gedoogde en gereguleerde wiet verkopen

Coffeeshops mogen gedoogde en gereguleerde wiet verkopen

Vanaf 17 juni mogen coffeeshops die deelnemen aan het experiment van de overheid zowel gedoogde als gereguleerde producten verkopen. Ze hebben hier drie maanden de tijd voor.

 

Het experiment van de overheid houdt in dat coffeeshops in een aantal gemeenten legaal geteelde wiet mogen verkopen. Eerder mocht dit nog niet. Deelnemende gemeentes zijn: Arnhem, Almere, Breda, Groningen, Heerlen, Voorne aan Zee, Maastricht, Nijmegen, Tilburg en Zaanstad. Alle coffeeshops in deze gemeenten zijn verplicht mee te doen aan het experiment van de overheid. In maart werd overwogen Amsterdam mee te nemen in het experiment, maar die motie werd weggestemd door PVV, NSC, BBB, CDA, ChristenUnie, SGP, Denk en Forum voor Democratie. De wet is er om het criminele circuit uit de wereld van cannabis te halen.

Voorstanders van het experiment zijn Groen-Links-PvdA, D66 en VVD. Zij denken dat het experiment helpt bij een betere regulering en uiteindelijk een goede stap is in het legaliseren van cannabis.

Over de auteur

Daphne Damen

Ik ben Daphne Damen, 19 jaar oud en journalist voor SvJmedia. Ik schrijf verschillende verhalen en heb een brede interesse: van maatschappelijke thema's tot sport.