Stichtse Vecht

Selecteer Pagina

Defecte lift op Bisonspoor zorgt voor problemen

Defecte lift op Bisonspoor zorgt voor problemen

Een defecte lift, een stilstaande roltrap, en als enige overgebleven optie een trap met gladde traptreden: In deze tijd van het jaar met donkergrijze wolken en elke seconde kans op regen is het extra oppassen. Bewoners van Maarssen hebben deze tijd te verduren op het treinstation Bisonspoor. De lift is al maanden buiten werking en de roltrap toont ook storingen. Voornamelijk bewoners en bezoekers die slecht ter been zijn hebben hier last van, maar ook andere bezoekers ervaren dit als een obstakel. Het onvoorspelbare weer en gladde traptreden zorgt ervoor dat iedereen zware behoefte heeft aan een lift of roltrap. 

 

Het is een regenachtige dag op treinstation Bisonspoor in Maarssen. Donkere wolken brengen schaduw over het winkelcentrum, er is weinig zonlicht, en iedereen heeft een dikke winterjas aan.  Het weer is niet de enige reden voor een koude sfeer: De roltrap en lift zijn voor maanden op rij buiten gebruik. Mindervalide bezoekers ervaren een direct obstakel aangezien de gladde traptreden nog de enige optie zijn om het treinstation binnen te komen. Maar ook bewoners met andere omstandigheden hebben hier last van. 

 

Dat er onvrede is onder de bewoners over de defecte roltrap en lift is te merken. Facebook-groep ‘Bewoners Stichtse Vecht’ stroomt vol met berichten met klachten over de voorzieningen, of eerder het gebrek aan, van het station. Vera Vandervesse deelt ook dat er een tweede lift is, weliswaar aan de achterkant van het station. Echter is deze lift ook buiten werking. Er is dus geen lift of roltrap. Het probleem van de lift en de roltrap in de handen van Prorail. De lift, die buiten werking was vanwege vandalisme, hoopt de organisatie snel te kunnen repareren. 

 

Met een stilstaande roltrap en liften buiten werking is alleen nog een gladde trap over als voorziening om bij de trein te komen. Een van de bewoners vertelt dat ze een aantal keer met een babywagen vast stond, en ze zelfs haar babywagen helemaal uit elkaar moest halen en apart naar boven moest tillen richting het station. Tevens zat ze ook een keer vast in de lift met de babywagen, waarbij een jong stel de dag voor haar kon redden, die volgens de bewoner ‘’De enigen waren die in alle chaos wilden helpen’’. Beide keren moest ze dus met de trap omhoog richting de trein, waar op de dag van vandaag weinig verandering in is gekomen. Ze hoopt dat de problemen snel opgelost worden. 

 

Lokale politieke partijen zoals Lokaal Liberaal en Nieuw Links hebben zich uitgesproken over de hoognodige reparatie van de roltrap en lift, maar ook de overlast van fietsen op de weg naar de lift. De gemeente heeft het wegwerken van de fietsen in gang gezet, maar volgens de bewoners komen er elke dag weer nieuwe fietsen bij. Hoewel er een oplossing verzonnen wordt voor de fietsen, zullen de roltrap en lift nog even moeten wachten. Het enige wat de bewoners en bezoekers kunnen doen is hopen dat het droog blijft voor de aankomende tijd.  

Over de auteur

Bram Kockelmann

Bram Kockelmann is 18 jaar oud, en komt uit een omgeving van nieuwsbladen en uitzendingen. Gedreven door nieuwsgierigheid heeft hij een Maatschappelijke Stage voltooid bij NPO Radio 1. Hij focust zich in zijn vrije tijd voornamelijk op de sportjournalistiek en heeft een passie voor motorsport, verder is hij ook nooit ver van het politieke nieuws verwijderd. Hij is nu eerstejaars student aan de Hogeschool Utrecht opleiding Journalistiek na het afronden van de havo in 2022. Hij houdt alle deuren open op gebied van artikelen en nieuws maken. In Stichtse Vecht focust hij op maatschappelijke problemen binnen de gemeente.