Trendwatcher Adjiedj Bakas ziet stijging jongeren die ondernemen

Trendwatcher Adjiedj Bakas ziet stijging jongeren die ondernemen

Jongeren schrijven zich steeds meer in als zzp’er bij de KvK. Uit een onderzoek van organisatie- en adviesbureau Becoming Alliance blijkt dat 57% van de jongeren tussen de 18 en 30 jaar overweegt om voor zichzelf te beginnen. Trendwatcher en auteur Adjiedj Bakas, houdt zich bezig met nieuwe trends op het gebied van ondernemerschap en werkgebied.

Uit het onderzoek van Becoming Alliance is gebleken dat 55% van de mannen wil ondernemen voor het geld. Voor vrouwen was dit minder het geval, namelijk 42% van hen heeft de drijfveer om te ondernemen vanwege het geld.

Bakas die zelf ook ooit is begonnen als jonge ondernemer, vindt dat het tegenwoordig door de technologie makkelijk is om vanuit huis iets voor jezelf te beginnen. Veel jongeren doen dit volgens hem door middel van een webshop.

Bekijk hier het interview met Adjiedj Bakas tijdens de talkshow

Over de auteur

Lotte van den Booren

Ik ben Lotte van den Booren (22), en studeer journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Hiervoor heb ik mijn mbo-opleiding media&redactie afgerond, en werk ik bij lokale radio/tv omroep (omroep Heemskerk). Hier ben ik bij verschillende programma's sidekick. En een format voor een eigen programma staat nog in de stijgers. Verder ben ik hier ook bezig met een mini serie. Mijn ambities liggen bij het presenteren, maar alles binnen de schrijvende journalistiek trekt mij ook erg aan.