Oudste gevangenis van Zeeland zit vol negatieve energie

Oudste gevangenis van Zeeland zit vol negatieve energie

De gevangenis in Zierikzee is de oudste van Zeeland.

In Zierikzee staat de oudste gevangenis van Zeeland. Hier werden eeuwenlang criminelen van ver en dichtbij vastgehouden, gemarteld en veroordeelt. Nu is de gevangenis niet meer in gebruik en worden er rondleidingen gehouden. Volgens de verhalen zou hier ook paranormale activiteit zijn, maar in werkelijkheid valt hier weinig van te merken.

 

Als je de gevangenis binnenloopt, zie je op de muren allerlei gekraste figuren. Vooral de schepen en schoentjes vallen op. Wat ook opvalt is het gebrek aan licht in het gebouw, gevangenen zaten hier vroeger bijna in het volledige donker. Gevangenen wachtten hier hun straf af, dat kon verschillen van het afhakken van een vinger tot de doodstraf.

Er hebben hier veel nare dingen plaatsgevonden, dat betekent dus ook dat veel van deze energie ook blijft hangen. Dit is iets dat we vaker terugzien op plekken waar paranormale activiteit zou plaatsvinden. Dat energieën blijven hangen omdat ze geen rust kunnen vinden. In de gevangenis zijn ook metingen gedaan en die zijn positief uitgevallen, dat betekent dat zij energieën hebben opgemerkt op deze plek. Er zouden ook weleens schimmen en geluiden zijn waargenomen, maar daar is geen bewijs van. Wel zijn er mensen die het gebouw binnenstappen en gelijk weer rechtsomkeert maken vanwege de slechte energie die er zou hangen.

Beluister hier nog naar een reportage over de gevangenis:

Over de auteur

Dewyn van Putten

Dewyn van Putten (2004) uit Zoetermeer is student Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht en tevens onderdeel van de redactie van WakkerWest en wil al van jongs af aan in de journalistiek werken. Hij vindt het leuk om op pad te gaan en nieuwe avonturen te beleven. Hij is erg geïnteresseerd in sport en houdt van actief bezig zijn.