Hier zijn de Bassie en Adriaan opnames geweest

Hier zijn de Bassie en Adriaan opnames geweest

Gemaakt door: Joep Higler

Bassie en Adriaan, wie kent deze serie niet. Bassie was een clown en Adriaan een acrobaat. De televisieserie was een hit voor zowel het Nederlandse als Vlaamse publiek. Van 1978 tot en met 1996 was het duo te zien. In totaal zijn er 144 afleveringen gemaakt.

In het seizoen: “De diamant” komt vaak het plaatsje Naarden Vesting voor. Zo is de muur waar de boeven ontsnappen opgenomen op de Westwalstraat in Naarden. Ook zijn er in het centrum van de Vesting veel scènes opgenomen. Bijvoorbeeld het steegje waarin Bassie en Adriaan worden gearresteerd. Zo ook de bunker Q, de schuilplaats van de boeven. Hier heb ik gesproken met Pieter Klaver. Hij is eigenaar van Vesting Adventure. In de toekomst wilt hij dan ook speurtochten gaan organiseren voor kinderen. Daarvoor wilt hij de scenes van Bassie en Adriaan gaan gebruiken.

Ron Feuler is een eigenaar van het YouTube kanaal: Bassie & Adriaan Channel. Naast eigenaar van dit account is hij ook een groot fan van Bassie en Adriaan. Hij is zelfs zo’n groot fan dat hij naar alle opname locaties is gegaan. Zijn passie is ontstaan tijdens zijn vakantie in Kos. Uiteindelijk heeft hij hier een video van gemaakt. Deze video scoorde hartstikke goed, zelfs zo goed dat hij nu een eigen serie heeft gemaakt genaamd: “opnamelocaties van Bassie en Adriaan”. Voor deze serie is hij onder andere naar Las Vegas gegaan. Ik heb hem gesproken over deze passie die hij heeft voor Bassie en Adriaan.

Ik, als redacteur van Studio Vrijdag, ben op bezoek gegaan bij de schuilplaats van Vlugge Japie en B2. Daar heb ik gesproken met Pieter over de schuilplaats. Hiernaast heb ik gesproken met Ron Feuler over de passie die hij heeft voor Bassie en Adriaan.

Benieuwd naar de beruchte locaties? Bekijk dan de onderstaande video:

Over de auteur

Joep Higler

Hey, ik ben Joep een enthousiaste journalist in opleiding! Ik ben nu bezig met mijn tweede jaar Journalistiek op de hogeschool van Utrecht. Ik ben een sportief type soms een beetje te sportief. Mijn hobby's zijn dan ook voetbal, hockey en tennis. Ik heb alle drie de sporten dan ook beoefend en wil daar dan ook iets mee doen in mijn journalistieke carrière. Ik heb geschreven voor dedomstedeling.nl dat is een site waar studenten hun items maken. Mocht u wat willen zien van mij hoor ik het graag! Vriendelijke groetjes, Joep