De expositie van Hetty Dalm in de Open Hof

De expositie van Hetty Dalm in de Open Hof

OUD-BEIJERLAND- Al twaalf jaar lang organiseert de Open Hof in Oud-Beijerland om de twee maanden exposities. Dit doen zij om kunstenaars de kans te geven gratis te kunnen exporteren. Deze twee maanden hangt de expositie van schilderkunstenares Hetty Dalm er. Zij heeft haar eigen atelier in Klaaswaal en is zelf altijd al creatief geweest, maar sinds 2012 verft zij met olieverf.

In de reportage wordt er gesproken met Janneke Hempel en Anthon van Driel. Zij zijn beide lid van de commissie Kunst in Kerk. Deze commissie verzorgt de exposities en verteld waarom zij met dit initiatief zijn begonnen. De Open Hof zelf is een Protestantse Gemeente die middenin het dorp Oud-Beijerland staat. Naast de kerkdiensten die er worden gehouden heeft de Open Hof ook de huiskamer. Waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en daar worden activiteiten worden gehouden. ‘Mensen kunnen niet zonder elkaar en daarom willen wij een handje helpen om een plek vrij te geven waar mensen elkaar kunnen ontmoeten’, aldus Janneke Hempel.

Ook komt de expositie van Hetty Dalm aan bod en verteld ze zelf hoe zij het vindt om in de Open Hof te hangen. Hetty Dalm is 73 jaar oud en is haar creativiteit eerst in kleding gaan uiten. Toen ze genoeg kleding had is zij overgegaan op keramiek, ook wel potten bakken genoemd. Hier heeft Hetty ook twee opleidingen voor gevolgd, waarvan één in België. Toen ze met haar man verhuisde naar een wat landelijker huis heeft ze een ruimte kunnen inrichten tot atelier. Hier heeft ze ook veel cursussen gegeven in keramiek. Voor nu is Hetty alleen nog maar bezig met schilderen en kleding maken voor het goede doel.

Maar waarom zou je komen kijken naar de exposities? Daar hebben Janneke en Anthon een duidelijk antwoord op.

Over de auteur

Britt van Soldt

Britt van Soldt is tweedejaarsstudent aan de school voor journalistiek in Utrecht. Ze maakt elke woensdagavond radio bij Omroep HW als nieuwlezeres en is vier jaar lang het gezicht geweest van het Hoeksch Lyceum TV. Naast dat ze erg graag voor de camera staat is ze ook vaak te vinden achter de camera om al het moois van de wereld vast te leggen. Haar nieuwsgierigheid delen met de samenleving wil ze heel haar leven voortzetten ook al worden mensen hier soms een beetje moe van.