Voedsel- en watertekorten door droogte Ethiopië

Voedsel- en watertekorten door droogte Ethiopië

In Ethiopië heerst momenteel een extreme droogte, veroorzaakt door de opwarming van de aarde. Deze crisis heeft verstrekkende gevolgen voor zowel het land als de bevolking. Noodhulporganisaties, zoals Dorcas, spannen zich in om de inwoners te ondersteunen. In reactie hierop is Dorcas een actieweek gestart om fondsen te werven voor hulpverlening.

Als gevolg van de droogte zijn rivieren en meren uitgedroogd, wat leidt tot ernstige watertekorten. Veel mensen lijden hieronder, omdat ze niet genoeg water hebben om te drinken, te koken of gewassen te laten groeien. Dit resulteert in voedseltekorten en hongersnood. Organisaties zoals Dorcas en Woord en Daad zijn actief in landen als Ethiopië en bieden hulp in de vorm van schoon drinkwater en ondersteuning aan de getroffen bevolking.

Actie

Om bewustzijn te creëren en fondsen te werven voor deze humanitaire hulp, lanceert Dorcas vanaf zaterdag 16 maart de actie waterkracht. Deze campagne roept mensen op zich te laten sponsoren om een week lang alleen maar water te drinken. Het doel is om op deze manier geld in te zamelen en zo anderen toegang te bieden tot schoon water.

De actie benadrukt het belang ondersteuning in tijden van crisis. Door deel te nemen aan de ‘Waterkracht’ actie kunnen mensen een directe impact hebben op het verbeteren van de levensomstandigheden van degenen die getroffen zijn door de droogte in Ethiopië en andere gebieden waar water schaars is.

Bekijk hier de reportage over de actie en de droogte in Ethiopië

Over de auteur

Roos van Leijenhorst

Roos van Leijenhorst is een 20-jarige student aan de School van Journalistiek in Utrecht. Ze vindt het allerleukste om creatief bezig te zijn. Haar interesses zijn breed maar het liefst schrijft ze over taboe-brekende onderwerpen.