Vinylplaten: Tijdloos

Vinylplaten: Tijdloos

Muziek is overal. Er zijn talloze verschillende genres, de variaties zijn eindeloos. De meeste mensen gebruiken streamingsdiensten om naar muziek te luisteren. Maar dit begon ooit met platen. Ondanks dat streamingsdiensten zo booming zijn, zijn de platen nog lang niet uit.

Het luisteren naar een vinylplaat is meer dan alleen maar muziek afspelen, volgens Willem de Vries, eigenaar van de platenzaak Plato in Utrecht.

“Ik kan iedereen aanraden om een plaat te beluisteren van zijn favorieten artiest, ik kan je garanderen dat je niet weet wat je meemaakt”. 

“Sommige klanten zoeken 30 jaar naar een plaat, de euforie bij deze mensen wanneer ze hun plaat hebben gevonden is fantastisch om te zien”. Aldus Willem de vries.

Volgens De Vries is de interesse van jongeren geen hype. “De populariteit van platen is iets wat al tientallen jaren aan de gang is”. Vertelt de Vries.

Over de auteur

Aya El Bahi

Aya el Bahi (19), geboren in het zuiden van Nederland. Ze is opgegroeid met het Limburgs dialect om haar heen. Momenteel studeert ze Journalistiek in Utrecht aan de HU. Ze is erg ambitieus en streeft naar het trots maken van haar ouders die jaren geleden vanuit Marokko naar Nederland zijn geëmigreerd. Met de journalistieke vrijheden wilt Aya het stereotype van Noord-Afrikanen doorbreken.