‘Hoe meer we erover praten, hoe normaler het wordt’

‘Hoe meer we erover praten, hoe normaler het wordt’

Bron: Unsplash

Een maand die in het teken staat van het niet mogen klaarkomen. Deze maand is het No Nut November. Onderwerpen waar veel mensen nog lastig over praten. Waarom zijn deze onderwerpen anno 2023 nog zo’n taboe?

Linda de Munck heeft zelf nul problemen met het bespreken van deze onderwerpen. Zo heeft ze een lange tijd YouTube video’s gemaakt, schreef ze het boek seksleven en is ze actief op social media. Aan No Nut November zitten goede en slechte dingen zegt ze: persoonlijk geeft deze trend mij het gevoel van toxic masculinity. Dat alleen bepaalde – zogenaamd stoere mannen – dit doen omdat ze dat dan ergens lezen of zien, en niet omdat ze het zelf prettig vinden om uit te proberen. Toch denk ik dat het ook goed kan zijn. Ik denk persoonlijk dat je seksuele energie verbonden is met je creatieve energie. Door deze maand steek je onbewust dus meer energie in jouw creativiteit en steek je je dopamine in andere dingen dan seksuele lust.

Linda bevindt zichzelf in een door haar genoemde bubbel van open mensen; in haar omgeving is over seks praten geen enkel probleem. Dat ligt waarschijnlijk ook grotendeels aan haarzelf. Doordat zij er open over is, praten anderen er ook makkelijker over. Maar ze realiseert zich goed dat dit niet voor iedereen geldt. Veel mensen durven zich niet kwetsbaar op te stellen, dat snap ik goed maar ik vind dat jammer. Er bestaat in onze maatschappij een algemeen beeld van hoe vaak je seks zou moeten hebben, hoe het eruit zou moeten zien en hier draagt porno bijvoorbeeld ook aan bij. Deze verhalen en beelden zijn simpelweg niet hoe het altijd gaat. Seks is voor iedereen anders. Hoe meer we erover praten, hoe normaler het wordt. Zolang we elkaars keuzes maar respecteren.

Bekijk hier het fragment uit de uitzending:

Over de auteur

Noa Rikken

Hallo Lezers! Mijn naam is Noa Rikken, twintig jaar oud en één van de journalisten van Upd8. Ik schrijf al jaren, en hier haal ik ontzettend veel plezier uit. Ik kijk ernaar uit om uitzendingen te maken.