Strijd tussen Trump en Biden begonnen

Strijd tussen Trump en Biden begonnen

Foto ter illustratie. Bron: Pexels

VERENIGDE STATEN – Donald Trump is de laatst overgebleven kandidaat om namens de Republikeinen deel te nemen aan de presidentsverkiezingen. Nikki Haley, Trumps enige tegenstander, kreeg aanzienlijk minder steun na Super Tuesday. Op woensdag  heeft ze bekendgemaakt dat ze zich terugtrekt uit de race. Dit betekent dat Biden en Trump het tegen elkaar op zullen nemen tijdens de presidentsverkiezingen in november.

Super Tuesday was dit jaar eigenlijk niet zo spannend. “Biden heeft eigenlijk geen serieuze tegenstand gehad. Er waren wel twee andere kandidaten, Marianne Williamson en Dean Phillips, maar zij kwamen niet verder dan twee of drie procent”, aldus Chris Nijhuis, expert op het gebied van Amerikaanse politiek. “Voor de Democratische Partij was het dus meteen duidelijk dat Biden de presidentskandidaat zou worden. Nikki Haley heeft alleen Washington D.C. gewonnen, dus voor haar was het onmogelijk om te winnen van Trump, waardoor Trump het nu zal opnemen tegen Biden.”

Nikki Haley heeft nu ook aangekondigd dat ze de handdoek in de ring gooit en zich terugtrekt uit de race voor het presidentschap in 2024. Tijdens haar toespraak wenst ze Trump succes en ze vertelt dat het nu aan hem is om de Republikeinse stemmen voor zich te winnen. “Er moeten nog een paar staten stemmen voor de voorverkiezingen. Maar deze doen eigenlijk voor spek en bonen mee, want er staan nog maar twee mensen op het stembiljet: Trump en Biden”, aldus Marco van den Doel, Amerikakenner.

De Amerikaanse Kiezers kijken nu uit naar een intense strijd tussen Trump en Biden. Met nog enkele maanden te gaan tot de verkiezingsdag op 5 november, zullen beide kandidaten alles op alles zetten om hun campagnes te versterken en de steun van het Amerikaanse volk te winnen. De komende maanden beloven dus een boeiende politieke strijd te worden in de aanloop naar de presidentsverkiezingen in november.

Over de auteur

Florien de Bruijn

Mijn naam is Florien de Bruijn en ik ben tweedejaars student journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Van jongs af aan heb ik al een fascinatie voor het maken van filmpjes en ik hoop deze passie in de toekomst te kunnen vertalen naar het presenteren van programma’s. Ik ben geïnteresseerd in kunst, cultuur en maatschappelijke onderwerpen. Op mijn website komen deze onderwerpen terug in mijn journalistieke producties. Met mijn enthousiasme en toewijding in dit vak, hoop ik de wereld te inspireren en informeren.