Jongeren & studenten krijgen financiële ondersteuning door budgetcoaches

Jongeren & studenten krijgen financiële ondersteuning door budgetcoaches

Door: Pexels - Mikhail Nilov


In Nederland groeit de bewustwording over de financiële uitdagingen waar jongeren en studenten dagelijks mee worstelen. Met de voortdurende stijging van de kosten voor levensonderhoud en studie, komen zelfs kleine financiële tegenslagen hard aan en die serieuze gevolgen kan hebben voor de toekomst van deze groep.

Er wordt steeds meer aandacht besteed aan budgetcoaching als een cruciale ondersteunende maatregel. Deze coaching voorziet jongeren en studenten van de nodige begeleiding en educatie om op een verantwoorde manier met hun geld om te gaan. Door middel van budgetplanning, het stellen van realistische doelen en het aanleren van financiële vaardigheden, hebben ze de middelen om de financiële hindernissen van het volwassen leven aan te pakken.

Een recente ontwikkeling toont aan dat hogescholen in Nederland, waaronder de Hogeschool van Amsterdam, deze uitdaging serieus nemen. Ze nemen actief stappen om hun studenten te ondersteunen door budgetcoaches in te huren. Deze coaches zullen op de campus beschikbaar zijn om studenten te begeleiden bij het beheren van hun financiën, het voorkomen van schulden en het opbouwen van financiële veerkracht.

Deze initiatieven worden onderbouwd door een artikel van de Nederlandse Omroep Stichting (NOS), zij belichten bijvoorbeeld de inspanningen van de Hogeschool van Amsterdam om budgetcoaches in te zetten voor studenten en de dringende behoefte aan financiële ondersteuning. Daarnaast biedt het Nibud waardevolle richtlijnen voor financiële educatie, zoals de “Geldwijzer Studenten”, terwijl de Rijksoverheid financiële hulp aan studenten verleent.

Deze ontwikkelingen illustreren de groeiende erkenning van het belang van financiële gezondheid voor jongeren en studenten in Nederland. De inspanningen van hogescholen zoals de Hogeschool van Amsterdam om budgetcoaches in te zetten, beloven een positieve impact te hebben op het welzijn en de toekomst van de jonge generatie.


Bekijk ook hier: Een kort fragment van budgetcoach Ingrid Spiegels- de Vries, die te gast was in onze talkshow van vrijdag 5 april.

Over de auteur