De man achter de crimineel: Wie was Stanley ‘de ouwe’ Hillis eigenlijk?

De man achter de crimineel: Wie was Stanley ‘de ouwe’ Hillis eigenlijk?

Bron: Pexels - Donald Tong

Stanley Hillis was een beruchte crimineel uit Nederland, geboren in 1946 in Amsterdam. Op jonge leeftijd raakte hij betrokken bij kleine criminele activiteiten en groeide al snel uit tot een belangrijke figuur in de georganiseerde misdaad. Zijn jeugd heeft een grote invloed gehad op zijn criminele carriere. Hillis kwam aan zijn einde in 2011 toen hij werd doodgeschoten in Amsterdam

Het verband tussen spijbelen, vroegtijdig schoolverlaten en jeugdcriminaliteit is goed onderzocht in een studie van Weerman en Van der Laan (2006). Uit dit onderzoek blijkt dat er een duidelijke relatie bestaat tussen spijbelen en vroegtijdig stoppen met school aan de ene kant, en delinquent gedrag zoals overtredingen of misdrijven aan de andere kant. De studie suggereert dat jongeren die regelmatig spijbelen of vroegtijdig stoppen met school een groter risico lopen om betrokken te raken bij lichte overtredingen. Bovendien lijken jongeren die vroegtijdig stoppen met school een verhoogd risico te hebben op ernstigere vormen van criminaliteit, vooral bij jongens. De oorzaken van deze verbanden zijn echter niet eenduidig en er is meer onderzoek nodig om dit beter te begrijpen (Weerman & Van der Laan, 2006).

Het is belangrijk om te benadrukken dat niet alle mensen met een moeilijke jeugd crimineel worden. Verschillende elementen spelen een rol bij het bepalen van iemands levenspad, waaronder individuele veerkracht, beschermende factoren zoals steun van familie en gemeenschap, en de mogelijkheid om toegang te hebben tot positieve kansen zoals speciale mentorprogramma’s.

Over de auteur

Didi De Groot

Didi de Groot (2003) is een tweedejaarsstudent aan de school voor journalistiek in Utrecht. Didi is geboren in Den Haag en woont in het Westland. Met veel plezier gaat hij op pad om nieuwsitems te maken voor UPD8 NEWS.