Utrecht Noord

Selecteer Pagina

China Dragon wint prijs voor beste Aziatische restaurant van Thuisbezorgd

China Dragon wint prijs voor beste Aziatische restaurant van Thuisbezorgd

Thuisbezorgd.nl, de grootste online eten-bestelsite van Nederland maakte onlangs voor de tiende opeenvolgende keer de winnaars van prestigieuze Best Restaurant Award 2023 bekend, tijdens een award show in de A’DAM Toren (Amsterdam). In de categorie Beste Aziatische restaurant ging de titel voor beste bezorgrestaurant naar China Dragon uit Overvecht, Utrecht.

Gijs Weterings (58), directeur van Thuisbezorgd.nl: “Met ons platform helpen we al onze partners – groot en klein – om een grotere en bredere doelgroep te bereiken en hun bedrijf te laten groeien. Met de Thuisbezorgd.nl award zetten we onze partners in het zonnetje en laten we zien dat hun inzet beloond wordt. Het enorme aantal stemmen geeft aan dat hun harde werk ook door consumenten gezien en gewaardeerd wordt”.

Aanleiding om eens een bezoek te brengen aan China Dragon voor een interview met de winnaar. Kevin Chen (28), de jonge mede-eigenaar van China Dragon, geeft zijn visie op de achtergrond van dit succes.

“Het is een enorme eer voor ons om bekroond te worden als het beste Aziatische restaurant van Nederland. We zijn ontzettend blij, vooral mijn ouders, die samen met het team elke dag hard werken. Het bewijst dat hard werken echt loont”. Dat is ook wat de klanten over China Dragon zeggen, zo valt op de website van Thuisbezorgd.nl te lezen. Verder worden de smakelijke gerechten en de onverslaanbare klantenservice genoemd.

“In eerste instantie werden we geselecteerd door een jury van Thuisbezorgd en geplaatst in de top 10 van Aziatische restaurants”. legt Kevin uit, “maar uiteindelijk hebben we de prijs gewonnen dankzij de stemmen van onze gewaardeerde klanten. Daar zijn we ontzettend dankbaar voor’’.

Niet alleen de klanten die bestellen via thuisbezorgd.nl blijken enthousiast. De sfeer en het eten maakt China Dragon een favoriete eetgelegenheid voor velen. Elise van Dam (56), een klant, deelt haar redenen om op dit restaurant te stemmen: “Ik heb gestemd op China Dragon omdat ik altijd onder de indruk ben van hun gerechten. Het eten is gewoon echt lekker en goed van kwaliteit. Ik ben blij dat ze de prijs hebben gewonnen, het is ze echt gegund”. Een artikel in het Algemeen Dagblad over de gewonnen prijs en de online publicatie daar over, hebben gezorgd voor een golf van belangstelling, zowel wat betreft restaurantbezoek als bestellingen via Thuisberzorgd.nl.

“Veel  nieuwe klanten vertellen ons dat ze het artikel hebben gelezen of erover hebben gehoord en nu zelf willen komen proeven”, zegt Kevin. “Dit heeft geleid tot een enorme  toestroom van bezoekers, waardoor we ons personeelsteam  hebben moeten uitbreiden met enkele medewerkers om aan de vraag te  kunnen voldoen’’. Er bleek vandaag  zelfs een klant helemaal uit Tiel naar Overvecht te zijn gekomen om kennis te maken met de gerechten van China Dragon.

Hoewel het restaurant bekend staat om zijn sfeer en toegankelijkheid voor iedereen, benadrukt Kevin dat kwaliteit altijd prioriteit heeft. “We streven naar hoge kwaliteit in al onze gerechten, ook al kan dat soms leiden tot langere wachttijden”, zegt hij. “Maar we geven liever kwaliteit dan kwantiteit”. Zonder die kwaliteit win je ook zo een prijs niet.

De oorsprong van China Dragon kan worden teruggevoerd naar de visie van Kevins ouders, die duidelijke doelen voor ogen hadden toen ze het bedrijf oprichtten. “We hebben altijd ons eigen pad gevolgd”, zegt Kevin trots.

De sfeer in het restaurant weerspiegelt een informele benadering, waar klanten worden verwelkomd in een familiale setting. De aankleding is traditioneel Chinees. “We dragen geen pakken en schenken geen dure wijn en we zijn vooral een familierestaurant waar we een praatje maken met de klanten”, zegt Kevin. “Iedereen is welkom en er gelden geen specifieke eisen”. Het team van China Dragon bestaat uit ervaren koks, waarvan een aantal in China heeft leren koken. “Mijn vader heeft zelf in verschillende steden in China gewerkt om verschillende smaken te leren, die hij vervolgens naar hier heeft gebracht en aan ons team heeft geleerd”, voegt Kevin toe.

Met een combinatie van kwaliteitsgerechten, een alledaagse  en informele sfeer, alsmede  een toegewijd team, blijft China Dragon een plek voor liefhebbers van de Aziatische keuken in Utrecht en daarbuiten.

Over de auteur