Utrecht Oost

Selecteer Pagina

Filmavond BIG in culturele print studio

Filmavond BIG in culturele print studio

Eva Bartels die de film Her met bezoekers nabespreekt.

Kapitaal – Onder het genot van een gratis puntzak popcorn kijken naar een film. Eens in de tijd organiseert BIG een big screen avond. Iedereen is welkom om op deze avond naar een door een speciale gast uitgekozen film te kijken. 

Big Screen wordt georganiseerd door BIG. BIG is een commissie van de studievereniging MAD. Deze studievereniging hoort bij de studie communicatie en multimedia design. Op de filmavonden is iedereen welkom. Je hoeft absoluut geen CMD’er (student communicatie en multimedia design) te zijn om binnen te komen. 

Het evenement speelt zich af in Kapitaal. Dit is een print studio die af te huren is. Op de begane grond is een dj te vinden die zorgt voor een warm welkom. Eenmaal op de eerste verdieping aangekomen te zijn, verwacht je niet dat hier zo een film gaat draaien. Creativiteit borrelt meteen omhoog in zo’n studio. Overal staan materialen om aan de slag te gaan, vooral veel spullen voor het zeefdrukken. 

De film die gedraaid gaat worden is voor iedereen nog onbekend. Er wordt gespeculeerd welke film het kan zijn. Jeremy Falger (docent CMD) was de gelukkige deze week en mocht de film uitkiezen. Hij heeft gekozen voor de film Her. Sommigen geven aan al te hebben gehoord over de film, voor anderen is de film nog onbekend. 

Jeremy heeft de film uitgekozen, doordat AI er in voor komt. AI speelt een steeds grotere rol in ons leven. Jeremy zegt dat het vaak voorkomt in films dat AI een rol speelt op een negatieve manier. Hij legt uit dat hij de film heeft gekozen, omdat AI hier een meer positieve rol heeft. 

Eva Bartels zit in de commissie van BIG. Over de film zegt ze: ‘Ik vond het heel interessant, het is ook wel een beetje een treurige film. Maar zeker waard om te kijken.’ Ook vindt ze het mooi om te zien dat in het eind je als mens elkaar weer opzoekt. 

Naderhand wordt de film nog nabesproken met de ongeveer twintig bezoekers die zijn gekomen. Er kwam naar voren dat het publiek het een mooie film vond, maar het voelt ook een beetje dubbel. AI krijgt namelijk een relatie met hoofdpersonage Theodore, maar verlaat hem uiteindelijk ook weer. 

Lucas Vandersteen, vierdejaars CMD’er, is ook komen kijken naar de film. Lucas gaat wel vaker naar evenementen van BIG, vooral de lezingen die worden georganiseerd vindt hij interessant. De film verraste hem deze keer. ‘Het was anders dan ik had verwacht, ik vond het een hele mooie film. Toen ik het praatje van Jeremy hoorde, had ik eigenlijk een heel ander beeld van de film. Het was een mooier verhaal dan ik had verwacht’, aldus Lucas. Op de vraag wat hij heeft opgestoken van de film moet hij nog even nadenken. ‘Ik ben het eerlijk gezegd nog een beetje aan het verwerken allemaal. Het is een lange dag geweest en het is best wel een diepgaande film. Ik ben er nog niet helemaal uit wat ik er uit meeneem.’

Benieuwd naar meer? Luister het audio interview door Sientje van Schie hieronder!

Over de auteur

Elles Nieuwenhuis

Elles Nieuwenhuis (Didam, 2004) is in het studiejaar 2023-2024 begonnen aan de opleiding journalistiek op de Hogeschool Utrecht. Haar omgeving attendeerde haar op deze studie, omdat Elles eigenwijs, nieuwsgierig, enorm vasthoudend en communicatief sterk is. Tijdens haar studie maakt ze wekelijkse nieuwsberichten, die vervolgens worden gepubliceerd op het web. Haar inspiratie voor de nieuwsberichten haalt ze uit gesprekken met mensen en door goed rond te kijken wat er gebeurt in de wereld om haar heen. Er gebeurt namelijk veel meer om je heen dan dat je op eerste gezicht zou denken. Haar toekomst ziet ze voor zich in de tekst journalistiek. Het lijkt haar enorm leuk om voor een tijdschrift te werken. De passie voor tijdschriften heeft ze al lang. Sinds kleins af aan vindt ze het leuk om tijdschriften te lezen. Niet alleen het lezen trekt haar aandacht, ook de vormgeving. Elles heeft een creatief brein en denkt veel toegevoegde waarde te hebben in de wereld van journalistiek.