Utrecht Oost

Selecteer Pagina

Open dag Sport College is populair

Open dag Sport College is populair

Het is oktober, dus organiseren scholen hun eerste open dag, zo ook het Sport College van ROC Midden Nederland. Op donderdag 12 oktober is de eerste open avond van het Sport College gehouden. Geïnteresseerde leerlingen van middelbare scholen konden op deze manier kennis maken met de verschillende mbo-sportopleidingen.

Er waren veel gespannen gezichten te zien in de school. Leraren en leerlingen die achter kraampjes stonden vertelden over de opleidingen en school. Madelief van Dongen, 2e jaars student vertelde: ‘’Ik help hier vandaag op de open avond en vertel over mijn eigen opleiding. Ik studeer zelf sport en recreatie en ik hoop de bezoekers die hier komen een goed beeld te geven over deze opleiding.’’ Ongeveer 300 bezoekers kwamen langs op deze avond. ‘’Wij deden met de bezoekers een aantal sportoefeningen. Soms kreeg ik daarbij het idee dat deze opleiding niet voor iedereen geschikt is. Het is belangrijk dat je sociaal bent voor de opleidingen hier en veel kinderen waren gespannen, daardoor werd er niet altijd even goed meegedaan.’’ Zelf heeft Madelief het heel erg naar haar zin op het Sport College. Ze vertelt dat ze tegen de ouders en kinderen heeft gezegd dat je echt sport leuk moet vinden, anders hou je het er niet vol. 

Het was niet alleen luisteren naar studenten en leraren. Je kon er ook veel doen om zo een goed beeld te krijgen van de opleiding. Terwijl de ouders aan de koffie of thee zaten waren de jongeren aan het oefenen met geven van trainingen. De open avond draaide vooral om het actief bezig zijn met verschillende sporten. Dat is ook wat het Sport College anders maakt dan andere mbo scholen. 

‘’Ik vind dat de open avond een leuke sfeer heeft en de docenten komen vriendelijk over. Dit is niet mijn eerste open dag, dus ik weet nog niet zeker of dit echt iets voor mij is. De activiteiten die ik heb gedaan spreken mij aan, maar ik denk altijd dat ze het op zo’n avond leuker maken dan het is’’, vertelt Naomi, die op zoek is naar een mbo-opleiding voor  leefstijlcoach. ‘’De informatie die ik heb gekregen vind ik soms nog wat onduidelijk, dus als ik hier een opleiding zou willen volgen ga ik eerst naar nog een open dag.’’ Wel vindt Naomi dat de open avond leuk in elkaar zat en dat ze de kans heeft gehad om haar vragen te stellen over de school en de verschillende opleidingen. En de leerlingen zijn ook eerlijk over waar zij tegenaan lopen.

Op de open avond komen de opleidingen Dienstverlener Sport & Recreatie, Leefstijlcoach, Sport- en Bewegingsleider en Sport- en Bewegingscoördinator aan bod. Dit zijn allemaal mbo-opleidingen. De meeste jongeren die aanwezig zijn, zitten in het eindexamenjaar van de middelbare school. Dus zijn er ook veel ouders die mee gaan en het woord doen. De ouders spreken met de leraren vooral over de doorstroommogelijkheden. Terwijl de jongeren veel liever bezig zijn met een oefening of worden afgeleid door de locatie van de school: het stadion Galgenwaard.

Meer weten? Luister dan hieronder het interview van Damini Lachman.

Over de auteur