Utrecht Oost

Selecteer Pagina

Eigenaar Mams ziet HideOut niet als grote concurrent

Eigenaar Mams ziet HideOut niet als grote concurrent

Foto: Mams

Sinds woensdag 22 november is Science Café HideOut aan Heidelberglaan 15 weer geopend. Dit betekent voor de studenten dat ze aan het einde van de dag een biertje kunnen drinken, maar ook dat ze tijdens de lunch een panini bij het café kunnen eten. Volgens Wim van der Poel ,eigenaar van MAMS coffee and more, betekent dat niet dat er een flink minder aantal studenten bij hun de lunch komen halen.


Van der Poel ziet de heropening van de HideOut alleen maar als iets positiefs, ‘’ik denk dat het goed is dat er alleen maar meer keuze is en dat die keuze een andere prijsklassen heeft’’. MAMS verwacht zelfs dat ze door de opening meer omzet gaan draaien. Klanten hebben altijd keuze nodig verteld van der Poel, ‘’anders heb je het idee dat het door je strot geduwd wordt’’. Voorheen dachten studenten volgens de eigenaar dat ze een tosti moesten halen bij MAMS, nu hebben ze het idee dat ze er voor kunnen kiezen waardoor er een kans is dat er meer klanten voor MAMS zullen kiezen.

De HideOut wordt ook niet als concurrent gezien doordat ze kortweg niet kunnen opboksen tegen de hoeveelheid transacties die bij MAMS dagelijks worden gedaan. ‘’Wij zijn 8 uur geopend en doen soms wel acht of negen honderd transacties op een dag’’, doordat de HideOut draait op vrijwilligers gaat dat nooit lukken en zal de HideOut vooral hun omzet draaien op de biertjes in de avond. Ik ben alleen maar blij dat de HideOut geopend is, nu kunnen wij ook op vrijdagmiddag na een lange werkweek een biertje drinken” voegt van der Poel er nog aan toe.

Meer weten over eventuele concurrenten van MAMS? Luister het audio interview van Elles Nieuwenhuis.

Over de auteur