Utrecht Oost

Selecteer Pagina

[Herkansing] On Traxs in het Spoorwegmuseum

[Herkansing] On Traxs in het Spoorwegmuseum

Ingang spoorwegmuseum

Utrecht-Oost, 15 maart 2024 – Het Spoorwegmuseum verwelkomt modeltreinliefhebbers van over de hele wereld voor de jaarlijkse expo “On Traxs”. Onder de organisatie van het museum en het modelbouwcollectief Mitropa, schitteren 26 op uitnodiging geselecteerde modelbanen, waarvan sommige meer dan een 10 jaar aan werk vertegenwoordigen.

Op de modeltreinexpo “On Traxs” in het Spoorwegmuseum in Utrecht-Oost, worden fans van modeltreinen getrakteerd op een unieke ervaring. Dit evenement, georganiseerd door het museum in samenwerking met Mitropa, toont niet alleen modeltreinbanen van hoog niveau, maar biedt ook een hele boel aan activiteiten en stands waar souveniers gekocht kunnen worden door de enthousiaste hobbyisten.

Evert-Jan de Rooij, communicatieadviseur van het Spoorwegmuseum, benadrukt dat de expo niet alleen draait om de modeltreinbanen, maar ook om de sfeer en setting van het museum zelf. Het museum werkt samen met Mitropa om alleen de beste banen te selecteren en een hoge kwaliteit te waarborgen.

Het evenement trekt modeltreinliefhebbers aan vanwege de unieke setting tussen historische treinen en de hoge kwaliteit van de tentoongestelde banen. Door zorgvuldige selectie van banen en samenwerking met experts in het veld, biedt het Spoorwegmuseum een ervaring die geen enkele expo in Europa kan aantasten voor bezoekers.

Het Spoorwegmuseum heeft aangekondigd dat de prestigieuze On traXS Award dit jaar is toegekend aan de modelbaan van Rijk van Nijmegen en dat de Kids Awards is gewonnen door Sixteen Tons. Niet getreurd als je deze On Traxs hebt gemist, want ze zijn er weer in het weekend van 14 maar 2025!

Audio reportage door Luis-Felipe Ferrier met interviews van Evert-Jan de Rooij en Luc de Martelaer

Over de auteur