Utrecht Oost

Selecteer Pagina

Eenzaamheid tegengaan bij vrijwilligersorganisatie de Wilg

Eenzaamheid tegengaan bij vrijwilligersorganisatie de Wilg

Gebouw de Wilg Foto: Iris Nulkes

Eenzaamheid is een groot probleem in Nederland. VZinfo.nl meldt hierover dat in de afgelopen tien jaar de eenzaamheid onder volwassenen in Nederland met bijna 10% is toegenomen. Organisatie De Wilg in Utrecht-Oost verzorgt verschillende activiteiten voor de buurt en omwonende burgers. Op dinsdag en donderdag kan je meedoen aan vooral een hoop creatieve activiteiten. Denk hierbij aan het koken en eten van ontbijt, computerlessen, toneel en schilderen. 

Jonne Meerlo, teamleider bij de Wilg: ‘Wij zien vooral veel mensen uit de buurt, maar ook bezoekers van de Wilg die al bekend bij ons zijn, terugkomen. Op dit moment maken wij onze activiteiten bekend door sociale media, waar door andere samenwerkingsorganisaties onze activiteiten worden gedeeld. Ook hebben wij een flyer en website maar voor ons werkt mond-op-mond toch het beste.’

Al deze activiteiten versterken de sociale cohesie in de buurt. Tevens is de organisatie alsnog een belangrijke factor bij het versterken hiervan: ‘Wij merken wel dat als wij niks doen, dat iemand komt en gaat zonder iemand gesproken te hebben. Wij hebben  dus een belangrijke rol om de connectie te maken met mensen.’ Aldus Meerlo.

Beluister hieronder het audio interview van verslaggever Iris Nulkes samen met Jonne Meerlo.

Over de auteur

Iris Nulkes

Iris Nulkes (2006) is al sinds kleins af aan betrokken bij culturele organisaties. Na het behalen van haar havodiploma (2023) en het starten van de School voor Journalistiek datzelfde jaar, is ze gedreven om allerlei maatschappelijke en culturele vraagstukken aan bod te laten komen in Nieuwegein en IJsselstein.